Les Festes Patronals de Benicarló 2020, seran eminentment culturals i la serenata a Sant Bartomeu obrirà la programació

Cultura 24 de junio de 2020 Redacció
benicarlo
El cartell d’enguany és obra del col·lectiu Urban Sketchers Maestrat. S’apostarà per actes ens espais oberts però amb possibilitat de controlar l’aforament.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha desvetllat alguns dels continguts que formaran part de la programació de les properes Festes Patronals. Unes Festes marcades per les restriccions que imposa la crisi sanitària i que es bolcaran en mostrar el potencial cultural de Benicarló.

La primera novetat ha estat el cartell. De fet, tot i que la Comissió de Festes ja tenia preparades les bases del concurs que havia de decidir la imatge oficial de les Festes, s’ha optat finalment per un cartell d’encàrrec signat pel col·lectiu Urban Sketchers Maestrat «amb ingredients històrics i autòctons», ha dit el regidor.

Conscient de la dificultat del moment i de les restriccions que comportarà l’actual situació de crisi sanitària, Manchón ha reconegut que «no estem organitzant un programa excessivament festiu però sí que volem traure tota la punta al potencial cultural que tenim a Benicarló, tant des del punt de vista de la música com del teatre o l’art».Amb aquesta premissa per bandera, el regidor ha anunciat que els actes s’ubicaran en diferents escenaris temàtics, tots ells espais oberts però que permeten el control de l’aforament, com ara els Jardins del Mucbe, l’annex semicobert del Pavelló Poliesportiu, la plaça de l’Ajuntament o el pati del Col·legi La Salle, on tindran lloc representacions teatrals, concerts de cambra, concerts festius i altres esdeveniments. «Serà necessari —ha apuntat el regidor— adquirir localitats a un preu simbòlic per a assistir a aquests actes perquè ens ajudarà a controlar els aforaments».

El regidor ha volgut agrair la voluntat i la predisposició de la Comissió de Festes a l’hora de traure endavant una programació de qualitat. «El més fàcil hauria sigut abandonar i postposar les festes per al 2021, però la Comissió ha decidit seguir i apostar per fórmules que ens permetran tindre una setmana de festes amb un gran accent cultural».

És per això que l’acte inaugural serà la Serenata a Sant Bartomeu, un dels concerts més importants de l’any a Benicarló i amb una antiguitat de més 125 anys. «Hem volgut donar-li un protagonisme especial a la música i a la nostra Associació Musical Ciutat de Benicarló», ha dit el regidor.

Paral·lelament, també s’organitzaran exposicions en espais grans on també siga possible controlar l’aforament i algunes cercaviles en localitzacions àmplies per tal d’evitar aglomeracions de públic.

Pedro Manchón ha confirmat que no hi podrà haver la tradicional traca ni tampoc es muntarà el Recinte de Penyes.

Te puede interesar
Lo más visto