La Comunitat Valenciana s'uneix a la campanya 'Contagia't de prevenció'

L'objectiu és aconseguir una societat lliure del consum de drogues

General 25 de junio de 2020 REDACCIÓ
CONTAGIA'T DE PREVENCIÓ (1)

Avui es commemora el Dia Internacional de lluita contra l'ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues, celebrat a proposta de l'ONU amb l'objectiu de reforçar l'acció i la cooperació per a aconseguir una societat lliure del consum de drogues. És una oportunitat per a concienciar sobre la importància de la prevenció local en conductes addictives visibilitzant la labor que realitzen les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana com a actius clau de la salut local. La Comunitat Valenciana compta amb 86 UPCCA, que sumen més de 100 professionals experts en la prevenció de conductes addictives.

La campanya de l'ONU d'enguany es desenvolupa sota el lema 'Millor coneixement per a una millor cura' fent referència al fet que el consum de drogues sempre ha estat mediat per informació errònia.

Per a commemorar aquest 26 de juny, la UPCCA de Vila-real , dependent de la Regidoria de Sanitat, participa al costat de la resta d'Unitats de Prevenció Comunitària de la Comunitat Valenciana, en la campanya 'Contagia't de prevenció' per a informar la ciutadania de forma clara i pròxima de les implicacions i importància de la prevenció local.

Les UPCCAS de la Comunitat són serveis locals competents que desenvolupen actuacions encaminades a eliminar o modificar els factors de risc associats al consum de drogues o a altres conductes addictives. Treballen per a dotar d'informació efectiva a la població sobre els riscos del consum de drogues i de la resta de conductes addictives; i per a generar capacitats i destreses que permeta a les persones ser reflexives i actuar en benefici de la seua pròpia salut.

La campanya 'Contagia't de Prevenció' inclou un vídeo realitzat de forma conjunta amb el missatge de que les UPCCA municipals són els serveis professionals per a informar, orientar i treballar amb les famílies, els centres educatius, els serveis d'atenció primària i les comunitats, donant suport especialment a la joventut, amb l'objectiu de prevenir el consum de drogues i ajudar les noves generacions a portar una vida més sana i a triar el seu camí.

Te puede interesar
Lo más visto