Borriana i el Consell ultimen el projecte per a revitalitzar la zona del port

El projecte Port-Ciutat pretén millorar la connexió entre la zona portuària i el nucli marítim de Borriana

General 26 de junio de 2020 REDACCIÓ
videoconferenciatrobadaalcaldesa_NoticiaAmpliada

El projecte Port-Ciutat contemplarà l'ampliació de la zona lúdica del Port, situada a l'entorn del Club Nàutic i de la Marina Burriananova, que actualment compta amb un varader de 6 000 metres quadrats i 378 amarres. També es redistribuirà la zona d'aparcament situada al costat de l'edifici de la Confraria de Pescadors per a potenciar els usos lúdics.

A més de potenciar el vessant lúdic vinculat a la Marina Burriananova i al Club Nàutic, el projecte també inclourà diverses millores en el Dic de Llevant i en la zona pesquera del Port.

L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha assegurat que encara no existeix una estimació de l'import econòmic de plasmar totes les mesures d'integració urbanística del Port. Així mateix, ha recordat la importància de donar a conèixer l'activitat econòmica lligada a la piscifactoria, ja que té una aportació fonamental a la riquesa de Borriana.

Durant la reunió amb el director general de Ports, Aeroports i Costas de la Generalitat, Emili Obiol, s'ha analitzat l'estat de les obres de regeneració de la façana marítima sud de Borriana per a pal·liar els danys produïts pel temporal Gloria. Els treballs d'aportació d'arena i d'ampliació del mur de protecció a la platja de la Serratella estaran conclosos en un parell de setmanes.

Respecte a l'estat de les platges de Borriana per a la temporada estival, Safont ha felicitat la renovació de les banderes blaves en l’Arenal i la Malva-rosa, i ha assegurat que s'està treballant en l'ampliació de les passarel·les d'accés. També es negocia l'obertura d'un autocinema.

Te puede interesar
Lo más visto