L'Ajuntament valora col·laborar amb una xarxa d'habitatge per tal de centralitzar les ajudes de lloguer i rehabilitació

La Regidoria d'Habitatge participa en la presentació de la nova Xarxa Xaloc d'oficines d'habitatge impulsada per la Generalitat

General 09 de julio de 2020 REDACCIÓ
María Jesús Garrido (2)
María Jesús Garrido

L'Ajuntament de Castelló valora col·laborar amb la nova Xarxa Xaloc d'habitatge de la Generalitat i centralitzar en una finestreta única ajudes municipals i autonòmiques en matèria d'habitatge i rehabilitació que reforçaria, a més, les polítiques d'emergència i mediació. La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge destinaria a l'Ajuntament personal per a dur a terme aquesta actuació.

La regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido, ha participat aquest dimecres en la seu de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge a València en la presentació de la Xarxa Xaloc d’Habitatge, i ha assenyalat que el conveni entre Consell i Ajuntament se signaria els pròxims mesos. Ha subratllat que el “nou servei està pensat per a reforçar l'atenció als més vulnerables” i «agilitzar la tramitació de les ajudes al lloguer i de rehabilitació».

La Xarxa Xaloc es projecta com a finestra única en matèria d'habitatge, rehabilitació d'edificis i regeneració urbana, propiciant informació, assessorament i promovent l'accés a un habitatge digne i combatent la segregació urbana.

Les oficines seran gestionades, a través de convenis amb el Consell, per dotze entitats locals, i s'encarregaran de la gestió i manteniment del parc d'habitatges amb finalitats socials; millora de l'accessibilitat, salubritat i gestió de la bossa de lloguer assequible; elaboració de protocols per a la intervenció en habitatge ocupat sense títol legal i la gestió del parc autonòmic d'habitatges amb protecció oficial.

Te puede interesar
Lo más visto