Castelló rep la declaració ambiental favorable per a avançar en l’aprovació del Pla General

L’alcaldesssa destaca que el vistiplau de Medi Ambient suposa fer “un pas decisiu” en l'aprovació del futur ordenament urbanístic

Economía 24 de julio de 2020 REDACCIÓ
castellon2

L'Ajuntament de Castelló ha rebut la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica (DATE) favorable, amb condicionants, al Pla General Estructural, tal com ha sigut comunicat aquest dijous després de la Comissió d'Avaluació Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que havia d'emetre un dictamen sobre el pla urbanístic de la ciutat.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha celebrat aquesta decisió que acosta més a la ciutat a la restitució de la legalitat urbanística després de l'anul·lació del PGOU en 2008. “Fem un pas decisiu cap al nou pla urbanístic, un instrument fonamental per a aportar seguretat jurídica per a atraure inversions i que serà un motor econòmic per a Castelló, molt necessari en la situació actual”, ha indicat Marco.

El regidor d'Urbanisme, Rafa Simó, ha explicat per la seua part que aquesta llum verda al document ambiental “és una bona notícia per a tota la ciutat” perquè implica que el Pla General “continue avançant fases en la seua tramitació, malgrat la seua gran complexitat tècnica”. “Estem cada vegada més prop d'aconseguir l'ordenament urbanístic que necessita Castelló”, ha apuntat. Simó ha recordat que l'anterior pla, el de l'any 2000, va ser anul·lat en reiterades ocasions des de l'any 2008.

“Ara estem més prop de tindre un pla general que trenque amb l'anterior model urbanístic depredador i done a Castelló un model de ciutat més verda, més inclusiu i més amable, que pense en la qualitat de vida de les persones”, ha afirmat.

Simó ha explicat durant la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local de l'Ajuntament que, una vegada rebut la DATE, s'haurà d'incorporar els condicionants plantejats en el document del Pla General estructural. Posteriorment, ha recordat que el govern municipal va decidir realitzar una segona exposició al públic del document amb les modificacions incorporades. “Ho decidim així en nom de la participació, transparència i per a no repetir errors de governs anteriors”, ha dit. En tot cas, ha apuntat que en aquesta segona exposició pública únicament es podrà realitzar al·legacions als nous aspectes introduïts en la DATE. Una vegada resoltes, el ple haurà d'aprovar provisionalment el Pla General estructural i remetre el document a la Comissió  Territorial d'Urbanisme de Castelló per a la seua aprovació definitiva. 

El portaveu de govern ha assenyalat que la previsió inicial és comptar amb aquesta aprovació a la fi d'any o principis del pròxim, abans d'abril de 2021.

Te puede interesar
Lo más visto