El PSPV-PSOE de la província de Castelló valora el “gran acord europeu” de Pedro Sánchez com “l'inici d'una recuperació verda, moderna i justa”

Els i les representants del partit socialista en cada una de les institucions consideren que s'ha fet “un treball encomiable que evidencia que el Govern d'Espanya és un Govern europeista”

Política 27 de julio de 2020 REDACCIÓ
20-7-25 Interinstitucional Europa

El PSPV-PSOE de la província de Castelló aplaudeix "l'històric acord europeu” en el qual el president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, “ha defensat i representat l'aposta per una recuperació justa basada en una gestió verda, digital, de potenciació del capital humà i en la que ningú es quede enrere. Ha sigut tot un èxit de Pedro Sánchez, aconseguit malgrat les difícils expectatives creades”. 

Així s'han expressat els i les representants del partit socialista en cadascuna de les institucions (estatals, autonòmiques, provincials i locals), en una reunió interinstitucional organitzada per l'executiva provincial per a valorar el pla de recuperació per a Europa Next Generation EU i a la que han assistit: el diputat autonòmic i secretari general provincial, Ernest Blanch; el president de la Diputació i vicesecretari, José Martí; la subdelegada del Govern, Soledad Ten; la diputada nacional del PSOE per Castelló, membre de l'executiva federal i portaveu adjunta en el Congrés, Susana Ros; l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el director territorial de Presidència, Adolf Sanmartín; el diputat nacional, Germán Renau; els senadors Artemi Rallo i Ana Belén Edo; el portaveu socialista de la Diputació, Santi Pérez; la regidora i representant del PSPVP-PSOE de Vila-real, Miriam Caravaca; la secretària d'Organització socialista, Estíbaliz Pérez; els vicesecretaris Mari Carmen Aguilella, Ruth Sanz i Ramón Martínez, així com els responsables provincials de Política Municipal i Igualtat, Abel Ibáñez i Rocío Ibáñez.

“Es tracta d’un magnífic acord per a Espanya aconseguit després d'un intens treball de mesos liderat pel president del Govern en el qual Espanya ha estat al capdavant de les iniciatives en l'àmbit europeu i ha exercit un lideratge clar a l'hora de presentar iniciatives”, assenyalen. En este sentit, lamenten la “insolidaritat i falta de patriotisme” del Partit Popular de Pablo Casado per tampoc haver volgut sumar en esta fita, “aliant-se amb la dreta d’Holanda”, i que “mantinga eixa actitud irresponsable en la qual s'han instal·lat des de l'inici de l'emergència sanitària, en la que s’han quedat a soles, i que tan poc aporta a l'hora de donar solucions a la ciutadania”.


El secretari provincial, Ernest Blanch, destaca que esta “exhausta però triomfal negociació” suposarà una injecció econòmica directa al país d'entorn de 140.000 milions d'euros, 72.700 milions en transferències, que confiem part d'esta quantia arribe a les nostres comarques per a compensar els desequilibris territorials i ajudar a la recuperació econòmica, social i sanitària després de la pandèmia”. En este sentit, “Pedro Sánchez ha fet un treball encomiable que evidencia que el Govern d'Espanya és un Govern europeista”, afirma.

El dirigent socialista a les comarques de Castelló ha assenyalat que gràcies a este “gran acord europeu” el procés de reconstrucció “es brinda com una oportunitat per a establir les bases d'un model econòmic i social més sostenible i inclusiu i a construir eixa nova realitat en la qual es compte amb un sistema sanitari fort, un teixit productiu ecològic i una estructura laboral eficient, sustentat en la transformació digital i la posada en valor del capital humà. En definitiva, Europa, i amb ella el nostre país, comencen a caminar cap a un futur més modern i en el qual totes i tots som necessaris”.

El Fons de Recuperació aprovat pel Consell Europeu, també anomenat Next Generation EU, suposa que la Comissió Europea s'endeutarà per una quantitat de fins a 750.000 milions d'euros per a donar suport a la recuperació. “És la primera vegada que la Comissió Europea s'endeuta per a finançar programes i no préstecs”, apunta Blanch qui assenyala que este gran fons “té l'objectiu que les i els europeus superem la crisi al més prompte possible i impulsem la recuperació immediata”.

A més, el secretari provincial destaca que Espanya és el segon país més beneficiat per les ajudes i recursos del fons de Next Generation EU. “L'assignació total per al nostre país està entorn dels 140.000 milions d'euros, és a dir, al voltant de l'11,2% del PIB de 2019 i, d'eixa quantitat, 72.750 milions d'euros seran en forma de transferències per a executar entre 2020 i 2026. Es tracta d'una quantitat extraordinària que ha de servir per a impulsar la modernització del nostre país”, argumenta.

Te puede interesar
Lo más visto