Igualtat destina 375.000 euros a millorar les condicions sociolaborals de les persones migrants treballadores agrícoles de temporada

S'han subvencionat quatre projectes d'organitzacions empresarials agràries de la Comunitat

General 28 de julio de 2020 Redacció
citricos
Font: Castellón Información

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha finançat amb 375.000 euros 4 projectes destinats a millorar les condicions sociolaborals de les persones migrants treballadores agrícoles de temporada i campanya de 2020.

A través d'aquestes subvencions es financen projectes de les organitzacions empresarials agràries que realitzen activitats per a millorar i garantir la integració social de les persones migrants treballadores agrícoles temporeres en el camp valencià, i facilitar-los així l'accés als serveis bàsics.

Per a això, la Generalitat implica les organitzacions agràries empresarials contribuint al finançament de les despeses corrents derivades dels projectes que incloguen actuacions de millora d'aquestes característiques.

Així, a més de les ajudes per a finançar els allotjaments, l'àrea d'acolliment i acompanyament, s'inclou també el dotar a aquestes persones de coneixements i habilitats per a millorar les seues condicions soci-laborals.

Concretament s'ha finançat a les entitats Va unir de Llauradors i Ramaders, Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja), Coordinadora d'Agricultors i Ramaders de la Comunitat Valenciana (COAG-CV) i a Joves Agricultors Asaja-Alacant.

Els projectes de millora inclouen activitats d'organització i coordinació de les contractacions i els desplaçaments de les persones treballadores de temporada, amb tasques com a quantificació de les seues necessitats i la gestió de les ofertes i borses d'ocupació, així com les despeses derivades dels controls a allotjaments i la contractació de personal per a l'atenció dels treballadors migrants.

A més, les subvencions d'Igualtat cobreixen activitats de capacitació professional i formació per a emprenedors agrícoles i temporer i habilitació de places d'allotjament que complisquen les condicions exigides legalment.

D'igual forma, se subvencionen accions d'informació a les persones treballadores sobre els seus drets i deures laborals; assessorament jurídic-laboral; formació per a la prevenció de riscos laborals; sensibilització d'empresaris sobre els drets i deures laborals i altres serveis com a economat o transport fins als llocs de treball.

Te puede interesar
Lo más visto