Blanch (PSPV-PSOE) valora el pacte europeu liderat per Pedro Sánchez com una oportunitat per a l'equilibri territorial a la província

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic assenyala a la transformació digital com una ferramenta decisiva per a frenar l'èxode a les grans ciutats

Política 29 de julio de 2020 REDACCIÓ
Blanch

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha valorat el pla de recuperació per a Europa Next Generation EU que ha liderat el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i l'ha qualificat d'una “oportunitat” per a “aconseguir l'equilibri territorial”. “Es tracta d'un acord històric que suposarà la mobilització de magnituds econòmiques inèdites per a la creació d'ocupació sobre bases sostenibles, que ajudarà a la cohesió social i igualtat d'oportunitats en territoris ja danyats abans de la pandèmia, com l'interior de la nostra província”, apunta Blanch.

Referent a això, el secretari provincial ha posat l'accent principalment en un dels principals eixos de l'acord de Brussel·les liderat per Pedro Sánchez i és la transformació digital en el treball “que es postula com una ferramenta decisiva per a frenar l'èxode a les grans ciutats i que, les persones que viuen en municipis xicotets i volen forjar un projecte de vida en els seus pobles, no es vegen obligats a haver de deixar el seu lloc d'origen per a la recerca d'oportunitats en grans nuclis urbans”.

Per a Blanch, “este acord històric de Brussel·les, en el qual ningú dubta de l'important paper que ha tingut Pedro Sánchez, cobra una especial rellevància per a la nostra província, ja que suposarà una ajuda fonamental per a acabar amb les desigualtats territorials”.

A més, Blanch exposa que el pacte europeu “potenciarà la creació d'oportunitats a l'interior de la província gràcies a la comunicació digital, el teletreball i l'optimització del capital humà”. “Per molt que els pese a alguns, el president del Govern ha sabut defensar una recuperació centrada en l'ara, però també amb vista a un futur verd, sostenible i just. És el full de ruta a seguir per a aconseguir una economia sostenible i invertir en tecnologies respectuoses amb el medi ambient que, en el cas de la nostra província, afavoriria la residència als pobles de l'interior”.


Espanya, el segon país més beneficiat

Blanch ha ressaltat que Espanya és el segon país més beneficiat per les ajudes i recursos del fons de Next Generation EU. “L'assignació total per al nostre país està entorn dels 140.000 milions d'euros, és a dir al voltant de l'11,2% del PIB de 2019 i, d'eixa quantitat, 72.750 milions d'euros seran en forma de transferències per a executar entre 2020 i 2026. Es tracta d'una quantitat extraordinària que ha de servir per a impulsar la modernització del nostre país”, argumenta.

El Fons de Recuperació aprovat pel Consell Europeu, també anomenat Next Generation EU, suposa que la Comissió Europea s'endeutarà per una quantitat de fins a 750.000 milions d'euros per a donar suport a la recuperació. “És la primera vegada que la Comissió Europea s'endeuta per a finançar programes i no préstecs”, apunta el també diputat autonòmic qui afirma que este gran fons “té l'objectiu que les i els europeus superem la crisi com més prompte millor i impulsem la recuperació immediata”. “A més, servirà per a finançar la modernització de les nostres economies, perquè eixa recuperació siga verda, digital, moderna i social, que no deixe a ningú arrere”, conclou.

Te puede interesar
Lo más visto