Castelló aprova un pressupost de 180 milions per a rellançar la ciutat i centrat en pal·liar els efectes de la covid-19

Polítiques socials, ocupació, igualtat i transició ecològica són eixos estratègics dels comptes municipals

General 31 de julio de 2020 REDACCIÓ
30-07-20 Pleno

El ple de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous el Pressupost General de Castelló per a l'exercici 2020 que ascendeix a 180 milions d'euros i que ha sigut elaborat per a pal·liar els efectes negatius econòmics i socials que l'emergència sanitària i social per la covid-19 ha tingut a Castelló i per a rellançar la ciutat. El pressupost ha sigut aprovat amb els vots a favor dels grups que componen l’Acord de Fadrell (PSPV-PSOE, Compromís i Podem-EUPV) i amb el vot en contra dels grups de l'oposició integrada per PP, Ciutadans i Vox.

En la sessió plenària, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha manifestat que són uns pressupostos que s'ajusten a aquesta nova realitat, que se centren en construir un Castelló millor i que inverteixen en futur. «Hem aprovat uns comptes els eixos centrals dels quals passen per reforçar les polítiques socials, contribuir a la generació d'ocupació amb projectes com el Pla Contracta Castelló, el Pirecas o el suport al nostre comerç amb una nova línia d'un milió d'euros, i també posant èmfasis en la igualtat, el medi ambient i l'educació», ha destacat.

Marco ha recalcat que són «uns comptes que inverteixen en futur» i amb «actuacions d'emergència» dirigides a per a minorar els impactes de la pandèmia. El pressupost, alineat amb l'Agenda 2030 i els ODS, «té com a objectiu mantindre i ampliar els Serveis Socials de qualitat, amb 14,38 milions d'euros destinats a les polítiques socials, un 4,71% més que l'any passat i un 56 % més que en 2015, la qual cosa remarca l'accent social dels pressupostos dels governs progressistes».

L'alcaldessa també ha destacat Europa com «una finestra d'oportunitats en un context en el qual el finançament local és insuficient». Així, ha remarcat que en 2020 s'impulsaran nous projectes amb fons comunitaris, amb una inversió de 5,2 milions.

Te puede interesar
Lo más visto