El PP vol que la denominació oficial de Castelló torne a ser en castellà

El gobern socialista y Compromís van oficialitzar en 2019 la denominació en valencià

Política 03 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Ajuntament_de_Castelló_de_la_Plana_-_1

El Partit Popular de Castelló ha proposat un contenciós perquè el municipi torne a tindre el topònim en la llengua castellana, i no en valencià. 

La portaveu del PP, Begoña Carrasco, ha anunciat el recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana: ''el temps de les imposicions, del sectarisme, de generar polèmica on no n'hi havia per a acabar enfrontant a la societat castellonenca, ha de quedar arrere''. Carrasco afirma contundent que ''l'educació, la cultura o la llengua s'ha de triar per un mateix'', sentenciant que el contrari és ''coartar els drets''. 

A més, la portaveu popular, acusa d'haver usat ''ardits'' al govern socialista quan van canviar el topònim el 22 de març de 2019, que el govern va enganyar a la ciutadania i no va seguir les normes de procediment que exigeix la llei.

Tal com estableix l'article 70, el PP demana l'anul·lació per 'desviament de poder'. La portaveu comenta que mancada la justificació per a tal acte i que la denominació 'Castelló de la Plana' ja era oficial des de 1982 i que cap decret obligava un municipi a tindre una única denominació, podent ser vàlid en castellà i en valencià.

Te puede interesar
Lo más visto