Nules fomenta la donació de medul·la òssia

Divendres tindrà lloc una taula informativa en la zona de l’Estany de les platges

General 03 de agosto de 2020 REDACCIÓ
IMG-20200803-WA0000

L’Ajuntament de Nules, en col·laboració amb Médula Castellón, ha posat en marxa una campanya informativa per a fomentar la donació de medul·la òssia, així doncs entre les accions que es portaran a terme destaca una taula informativa que es desenvoluparà divendres, 7 d’agost, en horari de 19 a 21 hores a la zona de l’Estany de les Platges de Nules.

Des de la regidoria de Sanitat, Susana Tusón, anima la ciutadania a participar activament d’aquesta iniciativa, «l’idea és millorar l’informació i fomentar aquest tipus de donació, donat que amb una bona i correcta informació i un xicotet gest els donants poden salvar una vida. De fet, fer-se donant de medul·la és una decisió valenta i demostra una solidaritat extraordinària».

No obstant això, aquesta campanya conjunta està dissenyada per a atraure l’atenció dels donants potencials més joves, d’entre 18 i 40 anys, «la probabilitat de trobar un donant de medul·la no familiar compatible en tot el món és d’1 entre 4.000, hi ha moltes dificultats a l’hora de trobar la parella adequada o compatible. Per tant, es vol també facilitar a les persones interessades en ser donants tota l’informació perquè hi ha gent del nostre entorn i també d’altres punts del món que necessiten un transplantament de medul·la per a seguir vivint i aquesta decisió és a les nostres mans, de manera que els donants joves són els que més probabilitats tenen de convertir-se en donants efectius», explica la regidora de Sanitat, Susana Tusón.

Te puede interesar
Lo más visto