Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Nules fomenta la donació de medul·la òssia

Divendres tindrà lloc una taula informativa en la zona de l’Estany de les platges

General 03 de agosto de 2020 REDACCIÓ
IMG-20200803-WA0000

L’Ajuntament de Nules, en col·laboració amb Médula Castellón, ha posat en marxa una campanya informativa per a fomentar la donació de medul·la òssia, així doncs entre les accions que es portaran a terme destaca una taula informativa que es desenvoluparà divendres, 7 d’agost, en horari de 19 a 21 hores a la zona de l’Estany de les Platges de Nules.

Des de la regidoria de Sanitat, Susana Tusón, anima la ciutadania a participar activament d’aquesta iniciativa, «l’idea és millorar l’informació i fomentar aquest tipus de donació, donat que amb una bona i correcta informació i un xicotet gest els donants poden salvar una vida. De fet, fer-se donant de medul·la és una decisió valenta i demostra una solidaritat extraordinària».

No obstant això, aquesta campanya conjunta està dissenyada per a atraure l’atenció dels donants potencials més joves, d’entre 18 i 40 anys, «la probabilitat de trobar un donant de medul·la no familiar compatible en tot el món és d’1 entre 4.000, hi ha moltes dificultats a l’hora de trobar la parella adequada o compatible. Per tant, es vol també facilitar a les persones interessades en ser donants tota l’informació perquè hi ha gent del nostre entorn i també d’altres punts del món que necessiten un transplantament de medul·la per a seguir vivint i aquesta decisió és a les nostres mans, de manera que els donants joves són els que més probabilitats tenen de convertir-se en donants efectius», explica la regidora de Sanitat, Susana Tusón.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter