Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló instal·la contenidors per a recollir de manera sel·lectiva la basura orgànica

En septembre Castelló serà pionera en la separació d'aquestos residus.

General 04 de agosto de 2020 REDACCIÓ
contenidors-710x500

L'ajuntament de Castelló ha dut a terme la instal·lació de contenidors marrons per a procedir amb la recollida selectiva del fem orgànic per a ser més sostenible. Així ho ha explicat el regidor de Gestió de Residus Urbans i Reciclatge, Ignasi García: ''les noves rutes s'aplicaran el mes vinent de setembre, complint la previsió i sense que la crisi sanitària haja parat el projecte''. 

Durant el mes d'agost, s'instal·laran 1.098 contenidors de color marró, aquests romandran tancats fins que s'inicie el projecte al setembre.

''Suposa la consolidació en una tendència creixent als bons hàbits de reutilització i reciclatge que s'han vingut observant els últims mesos. A més ens permetrà apostar per una reactivació econòmica verda per la qual s'ha apostat des del començament de la crisi'', comenta García. A més, el projecte suposarà augmentar tres vehicles de càrrega més i de neteja de contenidors, la qual cosa suposarà augmentar un 20% més el personal de neteja urbana.

Entre els anys 2016 i 2020, l’Ajuntament de Castelló va dur a terme tres experiències pilot prèvies a la implantació d’aquesta mena de recollida selectiva. Es va observar que, al llarg de les diferents fases, la quantitat de residus de fracció orgànica depositats al contenidor marró va anar incrementant-se, aconseguint, així mateix, un material amb molt baix percentatge de restes corresponents a altres fraccions.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter