La Diputació de Castelló atorgará ajudes per a la supervivència de les farmàcies rurals

A més de les ajudes econòmiques, aquestes farmàcies també incideixen en la problemàtica de molts municipis amb les connexions a internet i la recepta electrònica

General 06 de agosto de 2020 REDACCIÓ
15966209910060
El Mundo

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patrícia Porta, estudiara els mecanismes legals per a poder habilitar una línia d'ajudes que servisquen de suport econòmic per a la supervivència de les farmàcies rurals de la província. S'ha compromés a això en la reunió que va mantindre passat dimarts a Castelló amb Blanca Carcelén i Paula Mateu, farmacèutiques de Benafigos i Ludiente i presidenta i vocal, respectivament, de l'Associació de Farmàcies Rurals-VEC de la Comunitat Valenciana.

Porta els va traslladar l'«absoluta sensibilitat de la Diputació» cap a un servei «clau per als municipis d'interior com són les farmàcies». Per això, el president de la institució provincial, José Martí, també ha mantingut diferents reunions tant amb el president del Col·legi de Farmacèutics de Castelló com amb representants de les denominades farmàcies de Viabilitat Econòmica Compromesa (VEC).

Després d'escoltar les demandes de Carcelén i Mateu, la vicepresidenta va deixar patent que moltes de les qüestions que preocupen els farmacèutics «transcendeixen de la nostra competència». No obstant això, no es van a deixar de costat «perquè farem el que siga necessari per a traslladar-les a les administracions responsables ja que creiem que la Diputació ha d'estar vigilant en la defensa de serveis que són clau per al benestar social dels nostres pobles».

Per tant, un dels principals aspectes als quals es va comprometre dijous passat Patrícia Porta és estudiar amb els serveis tècnics de la institució provincial l'habilitació d'una línia d'ajudes per al manteniment de les farmàcies VEC, que en el cas de poder impulsar-se eixirien per concurrència competitiva.

Concretament, la Comunitat Valenciana compta amb 72 farmàcies amb la categoria de Viabilitat Econòmica Compromesa, de les quals 32 -quasi la meitat- són de la província de Castelló. Les farmàcies VEC són aquelles que no tenen població suficient per a tindre ingressos suficients, tant de venda de medicaments lliure com els de recepta. Això els permet rebre ajudes mensuals per part del Govern, però, segons han traslladat els farmacèutics de manera constant, no s'actualitzen des de 2011.

D'altra banda, les farmàcies VEC també incideixen en la problemàtica que presenten molts municipis amb les connexions a internet i la recepta electrònica.

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto