Finalitza la setena edició del Festival de música 775 de Vilafranca

Des de fa set anys, el festival comença el primer cap de setmana d'agost

06 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Andreu-Valor-Vilafranca

El festival de Música de Vilafranca ha donat principi aquest cap de setmana en la plaça d'En Blasc, on s'han dut a terme els tres concerts programats. Els concerts han estat proveïts de les mesures de distància, higiene i seguretat.

El festival s’inaugurava amb l’actuació del Cor de la Generalitat i la formació Harmonia del Parnàs i sota la direcció musical de Marian Rosa Montagut. L’espectacle portava per títol “Quien amores tiene…” i va commemorar el cinquè centenari de la primera volta al món amb una mostra significativa de la música que sonava en els temps en que el navegant Magallanes, amb el finançament de la corona espanyola, va realitzar la primera cinrcumnavegació a la terra de la història.

També l'actor, Alberto Baño, va participar interactuant amb els sopranos, en un paper trovadoresc.

El dissabte continuaria amb el concert d'Euskal Barrokensemble, cinc músics interpretant música barroca amb instruments de l'època

Finalment, el diumenge va actuar Andreu Valor, un dels cantants més prolífics de la música en valencià, que va presentar el seu últim disc, llançat al febrer d'aquest mateix any, Insurrecte. La cançó més cantada va ser 'Açò Passarà', composta durant el confinament. 

Malgrat els problemes logístics, el festival ha sabut organitzar-se, adaptat a la nova realitat, i el resultat ha sigut un festival exitós, amb un públic respectuós i compromés. Ara ja es comença a treballar per a organitzar l'edició de 2021.

Lo más visto