Onda avança com a ciutat sostenible amb la instal·lació de tecnologia led per a estalviar un 60% en consum energètic

L'Ajuntament adjudica el contracte per al canvi de lluminària a la Casa de la Cultura amb una inversió de 50.000 euros

General 07 de agosto de 2020 REDACCIÓ
CASADELACULTURA

El govern municipal avança en la seua aposta de consolidar Onda com a ciutat sostenible amb la instal·lació de tecnologia led en els edificis municipals, una actuació que permet l'estalvi de consum d'energia elèctrica de fins al 60%.

Així, en l'última Junta de Govern es va aprovar l'adjudicació del contracte per al canvi de lluminària a la Casa de la Cultura amb una inversió pròxima als 50.000 euros. L'actuació, que té un període d'execució d'un mes, consisteix a canviar els fluorescents per led, la qual cosa a més de l'estalvi en energia també comporta allargar la vida útil de les llums.

El regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha recalcat que “treballem dia a dia per convertir-nos en una ciutat més eficient i menys contaminant, perquè aquest govern creu que el millor llegat que podem deixar a les generacions esdevenidores és una terra més cuidada, més sostenible i ecològica”.

Pla d'Estalvi i Sostenibilitat Energètica

Aquesta obra s'emmarca en el Pla d'Estalvi i Sostenibilitat Energètica que va aprovar el consistori l'any passat. Aquest full de ruta també proposa altres mesures com la instal·lació de sensors en l'enllumenat públic per a s'encenga quan realment siga necessari o, d'altra banda, la substitució dels vehicles del parc municipal quan calga renovar-los per uns altres que utilitzen energies netes.

Entre les mesures de mobilitat es dóna suport al foment de combustibles alternatius i la possibilitat de restringir l'entrada de determinats vehicles en el centre urbà. El Pla té una vigència de quatre anys. Onda té un termini de 4 anys per a convertir-se en una ciutat més eficient i menys contaminant.

Te puede interesar
Lo más visto