La Conselleria de Participació concedeix ajudes a projectes que treballen la memòria democràtica com la pel·lícula 'La mort de Guillem'

Per això, la consellera de Qualitat Democràtica s'ha reunit amb un dels productors de la pel·lícula per a tancar el patrocini de 15.000 euros per a sufragar alguns dels costos d'elaboració i difusió

07 de agosto de 2020 REDACCIÓ
1200_1576599160_Carlos_Laulln___4
Nacio Digital

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica concedeix una sèrie d'ajudes a projectes que treballen la memòria democràtica per a ampliar aquesta matèria a l'àmbit de la cultura. Exemple d'això és la pel·lícula 'La mort de Guillem', que aborda l'assassinat del jove valencià a les mans d'un grup neonazi i la lluita dels seus pares perquè la mort no siga considerada una mera baralla entre bandes.

Aquest divendres Rosa Pérez Garijo, la consellera de Qualitat Democràtica, ha mantingut una reunió amb un dels productors de la pel·lícula, Rafa Moles. L'objectiu d'aquesta reunió ha sigut tancar el patrocini de 15.000 euros per a sufragar alguns dels costos d'elaboració i difusió del projecte.

Pérez Garijo ha destacat la importància de donar suport a iniciatives culturals com aquestes amb la finalitat de difondre els valors democràtics. En aquest sentit, ha afirmat que les polítiques de memòria "necessiten una perspectiva integral i per això cal anar més enllà i sumar diferents punts de vista que recuperen la dignitat de les persones que han lluitat i continuen lluitant per la democràcia i la llibertat".

'La mort de Guillem' forma part de la campanya social, política i de recuperació de la memòria democràtica 'La Lluita Contínua'. I és que, la pel·lícula reivindica la memòria de Guillem Agulló i pretén convertir-se en una eina de lluita partint de la cultura, els feminismes, el antifeixisme i la defensa dels Drets Humans.

S'estrenarà el 24 d'agost en la XXIII edició del Festival de Màlaga, vint-i-set anys després de l'assassinat del jove antifeixista valencià.

Lo más visto