L'Ajuntament de Moncofa posarà en marxa el servei d'infermera escolar en el col·legi del municipi

Així, Moncofa s'uniria a altres municipis com Benicàssim o Onda que presten aquest servei en els seus col·legis

Educació 10 de agosto de 2020 REDACCIÓ
reunio-alcaldia-sanitat-educcio-moncofa_xl
Elperiodic.com

L'Ajuntament de Moncofa treballa ja per a posar en marxa el servei d'infermera escolar en el col·legi del municipi a partir del pròxim curs. En aquest sentit, el consistori ha obtingut el vistiplau de la direcció i sol·licitarà en breu la competència impròpia a la Generalitat. D'aquesta manera, Moncofa s'uniria a altres municipis com Benicàssim o Onda que presten aquest servei en els seus col·legis.

“Volem que aquest curs tinga les màximes mesures de seguretat sanitària tant per als xiquets i xiquetes de Moncofa com per als seus professors. Farem tot el possible perquè el pròxim curs escolar arrencada amb aquest servei que s'ha demostrat del tot eficaç en els casos pioners on s'està implantant”, ha anunciat l'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls.

En concret, el professional d'infermeria en els cursos d'Infantil i Primària prestaria labors d'auxiliar metge per a aquells alumnes que ho precisaren, a més de treballar en la prevenció i promoció sanitària enfocada a la infància. Per altra banda, també s'impartirien programes educatius com a educació sexual, conciliació sobre l'assetjament escolar, prevenció de conductes addictives o pautes d'higiene i salut.

“Es tracta d'estudiar de la mà dels professionals els programes i assistències més adequats per als xiquets i xiquetes de Moncofa. Estem convençuts que aquest servei seria un gran valor afegit a l'educació dels nostres fills, i farem tot el possible per poder activar-ho com més prompte millor”, assegura la Regidora d'Educació Ana Gracia Vilalta.

Per part seua, la titular de l'àrea se Salut municipal, Mari Carmen Ferri afirma que “estem segurs que en un curs com el que començarà en breu aquest reforç sanitari enfocat a la prevenció del *Covid i a reforços lectius relacionats amb la salut vindrà molt bé a tots.”

Te puede interesar
Lo más visto