Compromís Benicarló mostra la seua preocupació per falta de reforç en Serveis Socials

La paralització de la major part de l’activitat econòmica al llarg de l’estat d’alarma, ha derivat en un increment de persones en situació de desocupació

Política 11 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Compromís_serveis-socials-1024x1024

El grup municipal Compromís celebra que finalment l’equip de govern incrementara la partida econòmica destinada a ajudes d’emergència dels 53.000 € inicials fins als prop de 400.000 després de l’última transferència feta al mes de juliol. Però la portaveu és crítica en la resta de gestió de l’àmbit social: ''per fer front a aquesta situació crítica era indispensable posar a disposició de la població una quantitat significativa de recursos econòmics, per tal de poder assegurar la cobertura de les necessitats bàsiques de les famílies. Però també és imprescindible comptar amb més capacitat per a gestionar eixos recursos. Cal més personal per gestionar eixos diners''.

La portaveu de Compromís a Benicarló posa de manifest que únicament s’ha reforçat el personal del Servei d’Atenció Domiciliària, mentre que la resta de plantilla de l’àrea continua amb el mateix nombre de professionals que abans de la crisi. ''Si la demanda d’un servei augmenta, la resposta de l’administració pública ha de ser adequar i enfortir eixa atenció mitjançant el reforç amb el personal tècnic i administratiu necessari per a millorar l’abast de la intervenció social'', indica Escudero.

Des de Compromís Benicarló lamenten que les seues propostes d’augmentar la plantilla de l’àrea social no hagen sigut escoltades per part de la regidora de Polítiques inclusives: ''Davant del compromís i treball realitzat per les persones que integren l’àrea de Serveis Socials, l’equip de govern no pot mirar cap a un altre costat i ha d’estar a l’altura dotant al departament dels recursos humans necessaris per a poder seguir fent la seua feina. Hem demanat vàries vegades que s’estudie la incorporació de més personal als Serveis Socials municipals, i la resposta sempre ha sigut negativa''.

Marta Escudero ha recordat que el departament ha estat treballant sense treva al llarg del confinament sent, junt amb l’àrea de Seguretat, un dels departaments més exposats al risc.

Te puede interesar
Lo más visto