Vallibona pelegrina a Santa Àgueda, amb mascareta

La romeria a l’antiquísima ermita de la patrona de Vallibona, Santa Àgueda, no s’ha deixat de celebrar enguany tot i la pandèmia, però amb una participació inferior a l’habitual

General 12 de agosto de 2020 REDACCIÓ
20200810_080303-970x350

Van ser 17 els qui, proveïts de la corresponent mascareta i guardant la distància social, van emprendre aquest dilluns 10 d’agost a les 8 del matí el camí de pujada fins a aquesta ermita romànica. Allí dalt, a aquests pelegrins s’afegiren els qui pujaren en cotxe.

No va haver-hi el tradicional obsequi de l’esmorzar però sí la celebració religiosa. Fora de l’església de l’ermita, el pàrroc Mossén Paco Vives va fer la missa, amb tots els fidels respectant les mesures de seguretat. Se suspengué també la petita processó abans de la missa i la benedicció del terme es va fer des del mateix altaret improvisat davant l’ermita, sense acudir als quatre punts cardinals, tot per evitar al màxim el contacte entre fidels.

Cal recordar que aquesta ermita i l’església de Sant Jaume de Coratxar són els edificis religiosos més antics de la Comunitat Valenciana.



 

Te puede interesar
Lo más visto