La celebració de les pròximes Santantonades de Els Ports és una incògnita

A Forcall i Morella els *mayorales han renunciat davant la situació sanitària

Cultura 13 de agosto de 2020 REDACCIÓ
FOTO_TURISMO-710x500

Les Santantonades dels Ports podrien ser les següents a unir-se a la llarga llesta d'esdeveniments i celebracions suspeses per la pandèmia del coronavirus. Els majorals que anaven a organitzar les celebracions a Forcall i Morella han decidit fer un pas al costat davant l'actual situació sanitària i les restriccions per a poder realitzar esdeveniments multitudinaris.

La Confraria de la Santantonà de la Vila de Forcall ha assumit la futura organització d'uns festejos declarats Bé d'Interés Cultural i Festa d'Interés Turístic Autonòmic en la localitat. No obstant això, en una reunió per a tractar el tema de la celebració en 2021, els membres de la confraria han acordat reduir els actes i la programació si la situació sanitària així ho requereix, i fins i tot suspendre les festes si la pandèmia empitjora. Per tant, no s'ha pres una decisió definitiva.

Per part seua, a Morella els membres de la banda de música Maestro Candel, que anaven a ser els majorals, han renunciat per precaució. La Confraria de Llauradors i Ramaders Sant Antoni Abad a Morella assumirà l'organització, encara que les condicions seran similars a les de Forcall. Els membres es reuniran al setembre per a abordar les diferents possibilitats.

A Vilafranca, de moment, els majorals del 2021 continuen avant amb l'organització de la cita i ja han començat a celebrar els actes previs de la celebració. Així, recentment van presentar al bou, al qual han posat per nom Confinat, i han iniciat la venda de números per al sorteig de l'animal.

Te puede interesar
Lo más visto