Govern i agents socials reprendran la negociació del teletreball l'1 de setembre

L'últim esborrany aclareix els límits a la capacitat de control de les empreses i exclou al personal laboral públic

General 27 de agosto de 2020 REDACCIÓ
fotonoticia_20200826120730_640

Govern, sindicats i empresaris reprendran les negociacions per a la regulació del treball a distància el pròxim 1 de setembre.

El nou esborrany incorpora algunes novetats. El text incideix en els límits i el control a les empreses per a vigilar que els seus treballadors compleixen amb el seu treball respectant la seua dignitat i sent realista amb el que se'ls demanda.

Respecte a aquesta vigilància, es tracta de tancar qualsevol possible 'buit legal' que les empreses puguen aprofitar per a violar la intimitat i dignitat dels treballadors. Fins que no hi haja una regulació oficial sobre aquest tema, es prendrà l'article 13 de l'Estatut dels Treballadors.

L'esborrany incideix a diferenciar treball a distància, que és el treball des del domicili o lloc triat pel treballador, i teletreball, que és la realització del treball a través de mitjans telemàtics.

El treball a distància tindrà les mateixes condicions que el treball presencial, a més, serà voluntari i reversible, el treballador pot tornar a la presencialitat si així ho desitja. També tindran dret a formació pertinent per a fer el treball adaptat.

Els treballadors a distància podran flexibilitzar el seu horari, complint un sistema de registre que reflectisca el temps treballat, així com l'hora d'inici i final de la jornada.

Te puede interesar
Lo más visto