Castelló reforça les rutes de recollida de residus amb vehicles ecològics

General 29 de agosto de 2020 Redacció
290820 camió orgànica
La recollida selectiva de residus orgànics es posarà el marxa durant la matinada del dimarts 1 de setembre

La recollida selectiva de residus orgànics es posarà el marxa durant la matinada del dimarts 1 de setembre a la ciutat de Castelló. El projecte ha permés reforçar les rutes de retirada de deixalles a la ciutat, per al qual el consistori incorporarà fins a huit nous vehicles a la flota actual.

Quatre d'aquests seran camions recol·lectors ecològics, impulsats per gas natural comprimit, un sistema que redueix les emissions de diòxid i els sorolls. A més, se sumen un vehicle per a la recollida en zones d'accessibilitat reduïda, dos camions bolquet per a la prerecollida i un vehicle rentacontenidors que permetrà higienitzar els depòsits sense necessitat de ser traslladats.




Així les coses, el projecte per a la recollida de restes orgàniques a la ciutat de Castelló ha suposat la instal·lació de quasi 1.100 nous contenidors en els sis districtes de la ciutat. També s'han situat 150 nous contenidors de reciclatge d'envasos, cedits per Ecoembes al consistori i amb els quals la ciutat passarà a disposar de més de 700 depòsits per a aquesta fracció dels residus domiciliaris.


La dotació pressupostària del servei creix en prop de 1,6 milions d'euros, fons que contemplen que la recollida de les restes orgàniques es realitze en horari nocturn i durant els 365 dies de l'any. A més, els contenidors seran higienitzats amb una freqüència d'entre 20 i 30 dies. L'ampliació també inclou la recollida, neteja i manteniment dels nous contenidors d'envasos lleugers.

Te puede interesar
Lo más visto