Alsina (PSPV-PSOE): “El compromís del partit socialista amb les polítiques verdes és inqüestionable”

El secretari de Medi Ambient de l'executiva provincial destaca les ajudes de 3,8 milions d'euros per a ajuntaments impulsades pel Consell per a la lluita contra el canvi climàtic

Política 01 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
Guillem Alsina

“El compromís del partit socialista amb les polítiques verdes és inqüestionable”. Així s'ha manifestat el secretari de Medi Ambient de l'executiva del PSPV-PSOE de la província de Castelló i alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, amb motiu de les ajudes impulsades pel Govern de Ximo Puig contra el canvi climàtic que ascendeixen a 3,8 milions d'euros i de les quals es podran beneficiar els ajuntaments. Esta iniciativa se suma a la Llei del Canvi Climàtic, impulsada pel govern de Pedro Sánchez, amb la qual es pretén atraure més de 200.000 milions d'euros d'inversió en els pròxims deu anys, generant entre 250.000 i 350.000 ocupacions netes anuals.

Alsina ha destacat el compromís dels governs socialistes en la lluita contra el canvi climàtic i ha ressenyat la importància que “demostrem que, malgrat la situació d'excepcionalitat en la qual ens trobem, no hem d'oblidar el nostre full de ruta i els nostres compromisos en matèries tan importants com el medi ambient”.

El secretari de Medi Ambient ha recordat que el Govern d'Espanya va declarar l'Emergència Climàtica al gener d'este any, amb un paquet de mesures “que ha posat ja en marxa, malgrat la crisi originada per la pandèmia, com la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, el Pla Nacional d'Energia i Clima, el II Pla Nacional d'Adaptació al Canvi Climàtic, La Llei de Comerç d'Emissions, la de Residus, l'Estratègia d'Economia circular i els convenis de Transició Justa, iniciatives totes elles ja en tramitació”.

Alsina considera que el canvi climàtic “és una qüestió de tots, i només des de la unitat podrem frenar els efectes devastadors que estan provocant els temporals, que no són més que la causa directa dels abusos que hem fet del nostre planeta durant dècades”. “Estem davant grans reptes de vital importància i el partit socialista estarà sempre ací per a treballar pel futur, un futur verd i sostenible”, ha afegit el també alcalde de Vinaròs.

El secretari de Medi Ambient de l'executiva provincial afirma que el partit socialista ha posat a Espanya “a l'avantguarda” de la lluita contra el canvi climàtic “que, actualment, continua sent una de les majors amenaces a les quals ens hem d'afrontar com a societat”. “A més, estem treballant per a establir les bases per a una reconstrucció econòmica amb la creació d'ocupació verda després de la pandèmia”, ha afegit. Referent a això, Alsina considera que “ara tenim l'oportunitat d'apostar per l'economia verda, l'economia circular i les energies netes. Com més prompte entenguem la necessitat d'una economia verda, millor preparats estarem per a afrontar el futur”.

Guillem Alsina també ha valorat la creació d'un mecanisme per a una transició justa, amb la finalitat d'abordar les conseqüències socials i econòmiques de l'objectiu d'aconseguir la neutralitat climàtica de la UE d'ací a 2050. L'assignació del Fons de Transició Justa per al període 2021-2027 serà de 7.500 milions d'euros i el repartiment s'ajustarà a la proposta de la Comissió, inclòs un import màxim i una reducció proporcional de la intensitat mínima de l'ajuda.

L'accés al Fons de Transició Justa estarà limitat al 50% de l'assignació nacional dels Estats membres que no s'hagen compromés encara a aconseguir l'objectiu de neutralitat climàtica de la UE d'ací a 2050, d'acord amb els objectius de l'Acord de París, i el 50% restant es facilitarà prèvia acceptació d'este compromís.

Te puede interesar
Lo más visto