Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Generalitat recula i desautoritza ara a l´Ajuntament de Sant Jordi per a fer test ràpids per la volta al col·le

El consistori insisteix que busca protegir als alumnes del centre per a començar el curs de la forma més segura

Coronavirus 01 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
3108 pruebas colegio

La Generalitat Valenciana recula i desautoritza ara els test ràpids de detecció anti Covid-19 que havia autoritzat realitzar a l'Ajuntament de Sant Jordi per a tots els alumnes, docents i treballadors del CEIP Lluís Tena que voluntàriament desitjaren sotmetre's a les proves de detecció. Així ho ha informat l'alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, que insisteix que aquesta mesura de l'Ajuntament pretén protegir als alumnes i treballadors del centre per a començar el curs de la forma més segura.

Sánchez ha explicat que “no entenc com després d'haver gestionat aquesta iniciativa amb les autoritats sanitàries i donar-nos el vistiplau, ara ens diguen representants de la Generalitat just quan aquesta notícia ix en els mitjans de comunicació per a dir-nos que ens desautoritzen per a realitzar-la per no tindre l'Ajuntament competències en Sanitat”.

En aqueix sentit Sánchez ha insistit que “la salut de les nostres famílies està per damunt de qualsevol competència. Des de l'inici de la pandèmia estem en primera línia destinant els recursos de l'Ajuntament a guanyar-li camí a la malaltia i així continuarem fent-ho. L'Ajuntament de Sant Jordi continuarà estant amb els seus veïns i donarà seguretat a aquest inici de curs amb recursos, assumirem la realització dels test amb mitjans privats i gràcies a l'Ajuntament les famílies de Sant Jordi que ho desitgen podran realitzar aquestes proves ràpides als seus fills estudiants del col·legi, així com els propis docents i personal del centre. Volem garantir que la volta a les aules està lliure de Covid-19”.

Cal recordar que l'Ajuntament havia previst, després del vistiplau de les autoritats sanitàries, realitzar les proves ràpides des del dimecres 2 de setembre fins al divendres dia 4. Ara, després del canvi de criteri de Generalitat, el consistori preveu realitzar-les aquest divendres dia 4 de setembre de 16.00 a 18.00 hores.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter