Peníscola presenta la primera edició del festival d'art i cultura, Rocart

De l'11 al 26 de setembre se celebrarà a Peníscola aquesta cita cultural en diferents enclavaments de la ciutadella

Cultura 01 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
programacion-web_page-0001

Peníscola celebrarà aquest mes de setembre la 1a Edició del festival Rocart, una variada programació repleta d'esdeveniments d'art i cultura que tindrà lloc en diferents espais del barri antic.

Música en viu, exposicions, visites guiades, museus efímers, teatre, performances o concerts a l'aire lliure són alguns dels esdeveniments que formen part del programa de Rocart, cita que se celebrarà a la Ciutat en la Mar de l'11 al 26 de setembre.

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Peníscola, juntament amb la col·laboració Pilar Diago, presenta aquesta proposta centrada en la dinamització del Barri antic com a escenari cultural i artístic, que tindrà lloc en diferents places i galeries d'art, així com als hotels i hostals de la ciutadella emmurallada. Més d'una trentena d'actes formen part d'aquesta programació centrada en la participació i gaudi de tots els públics.

Arts escèniques


Una de les disciplines artístiques que protagonitzaran aquesta primera edició del Rocart serà el teatre en diferents formats, escenaris i disciplines. El grup "Fenòmens", al voltant del seu espectacle "Birds" per a fomentar la inclusió social, oferirà tallers gratuïts en l'Amfiteatre de Peñismar els dies 11 i 12 de setembre. La programació també inclou els musicals "La rosa encantada" i "Com hem canviat" que tindran lloc el divendres 11 en el recinte del port.

La companyia "Xarop Teatre" participarà amb la seua obra "El Pirata Barba", els dies 12 i 20, i les visites guiades-teatralitzades per la ciutadella, els dies 12 i 19. Els carrers de la ciutat emmurallada comptaran també amb l'espectacle de teatre itinerant amb música en directe "The Wolve" a càrrec de la companyia "La FAM" el dissabte 19. A manera de clausura, el dia 26 se celebrarà la representació de l'obra de teatre "No culpes al karma del que et passa per carallot", del grup de teatre "Guirigall" en el recinte del port. El mateix recinte portuari serà escenari també de "La màgia de Jandro", el divendres 18, de l'espectacle de ball de l'Acadèmia Bogeria "Que ens lleven el bailao", el dissabte 19, i de la Nit de Monòlegs amb "Més val sol que cent volant" de Edu Soto, el divendres 25.
Una altra de les cites de Rocart serà el "Vermut musical" a càrrec del duo Paul Kaazan dels diumenges 13 i 20 de setembre en la Plaça Santa María i la Plaça d'Armes.

I Concurs de pintura a l'aire lliure


El primer certamen de pintura a l'aire lliure de Peníscola tindrà lloc el diumenge, 20 de setembre, des de les 10:00h fins a les 18:00h. Les persones participants podran guanyar diplomes i regals, així com premis d'entre 200 i 600 euros. Aqueix mateix dia, a les 20:00h, se celebrarà el lliurament de premis a la Casa de l'Aigua. Les obres romandran exposades en aquesta galeria fins al 25 d'octubre.

Peníscola Museu Efímer


Els allotjaments del barri antic obriran les seues portes al públic a partir del dissabte 12 per a oferir una galeria d'art en cada habitació. Els artistes Rosana Asensio, Pepe Personal, María Griñó, Laura Avinent, María Ordóñez, Piluka Photographer, Agustina Ortega, Pilar Edo, Juan Rivero, Eva de Pilar, Yeha Noha, Native Artesania, Vagamundos, Tiziano, Sergi Cambrils, Sandra Ferrero, Elena Ortega, Natalia Silina i Valentín González exposaran les seues obres en els hostals Déu Está Bé, Major 17, Ananda Beach Rooms i Oblit 22.

Les arts plàstiques cobraran un pes important dins del Rocart 2020 amb l'organització d'actes com la Pintura Mural per Natalia Silina a la terrassa de l'hostal Déu Está Bé els dies 12 i 13; les exposicions "Fa 100 anys" i "Museu Efímer" que s'inauguraran el dia 12; la cita per a engalanar els carrers amb banderoles de festes, el Photocall Barroc a càrrec de Ulalalau i la performance "Els dies feliços" de María Ordóñez del diumenge 13.

Te puede interesar
Lo más visto