Castelló compta amb el primer hotel d'Europa 100% sostenible

Juanma Urbán regenta l'hotel en qüestió en la Serra de Espadà

General 01 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
htel

L'hotel Mar de Fulles es converteix en el primer hotel europeu a ser 100% sostenible, construït de calç, arena i termoarcilla.

Juanma Urbán i María José Serra van ser els qui van tindre aquesta idea en 2005, activistes de Greanpeace a València. "Vam veure que la gent parava a escoltar-nos, sobretot aquells que tenien vinculació o interés pel medi ambient", comenta Urbán. "I pensem a fer-ho a l'inrevés", Així van començar a crear el lloc on ''vinguera gent de tota mena de manera participativa i visual, i que es portara una mica de la nostra manera de fer les coses''.

Des del restaurant es veu l'hort i com els cuiners recullen el producte d'allí, i la piscina està depurada amb sal, ''no pica als ulls i és més agradable a la pell'', comenta Urbán.

La cuina és totalment ecològica, utilitzant productes comprats directes al productor, a qui coneixen i visiten. Embotellen la seua pròpia aigua, i produeixen la seua mel, oli, cervesa i vi. L'objectiu és que la gent es consciencie simplement veient que tot és fàcilment aplicable a les seues llars, es poden emportar a la pràctica, i es desenvolupa una conscienciació diferent.

La nova normalitat no ha sigut un problema per a aquest hotel que ja comptava amb espais amplis i oberts ja que ja fugien del turisme massificat.

Un dels fets més ressenyables és que, Mar de Fulles va plantar més de 40.000 sureres en la serra de Espadà, per a tractar de compensar tot el que haja pogut contaminar la construcció de l'hotel, fins i tot ''fer alguna cosa més de la que ens correspon i arribar a les emissions negatives, perquè el sol fet d'existir l'hotel implique que és un bé per a la naturalesa'' afirma Urbán.

Te puede interesar
Lo más visto