Detingut un home de Castelló per estafar quasi 11.000 euros

L'home de 41 anys va estafar a les víctimes a través d'internet

Successos 03 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
estafa

La Guàrdia Civil ha anunciat que ha detingut a un home de 41 anys, resident a l'Alcora, per estafar a dues persones, un veí de l'Alcora i un altre home de de Utrera, Sevilla. L'home, de 41 anys, els va estafar 5.000 euros i 5.800 respectivament.

Els homes van denunciar la sostracció dels seus diners el mes de juny. Es va obrir una investigació i els agents de seguretat es van adonar que totes dues formes d'estafa eren idèntiques: l'autor, després de posar-se en contacte telefònic amb les víctimes, es feia passar per empleat d'una coneguda empresa i informava de la suposada caducitat de la llicència de suport programari. Després sol·licitava les dades de la targeta de crèdit per a realitzar un pagament de 12 euros per a renovar-lo. Després els deia que havia de fer-ho des del control remot dels seus ordinadors i així tenia accés als comptes.

Les víctimes van començar a rebre cobraments, ascendint a 10.000 euros en total.

L'estafador utilitza tècniques d'enginyeria social, aconseguint la confiança de la víctima parar aconseguir, mitjançant l'engany, la informació que necessita.

La Guàrdia Civil va esbrinar la identitat i localització de l'estafador comprovant que la titularitat del compte on es rebien els ingressos de les suposades estafes no corresponien amb l'empresa indicada pels damnificats.

Te puede interesar
Lo más visto