Castelló desenvolupa un pla amb 20 activitats extraescolars per a facilitar la conciliació

L’oferta arribarà a més de 27.000 escolars, amb propostes de suport educatiu, culturals i esportives per al curs 2020-21 i adaptades a les mesures sanitàries

Educació 07 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
060920 Mezquita presentació Sis cordes mil veus (arxiu)

La Regidoria d’Educació de Castelló ha presentat el seu projecte d’activitats de suport educatiu i extraescolars a la línia de subvencions de caràcter excepcional creada per la Conselleria d’Educació amb la finalitat “d’oferir alternatives educatives i de qualitat i afavorir la conciliació laboral i familiar en uns temps que són especialment complicats en aquest aspecte”. Ho ha explicat el regidor d’Educació de la ciutat, Francesc Mezquita, qui també ha detallat que el pla treballarà en tres línies: el suport educatiu, les activitats culturals i les esportives.

En total, l’Ajuntament de Castelló oferirà una vintena d’activitats que respectaran les mesures i els protocols sanitaris i que s’estima que arribaran fins a 27.226 escolars dels sis districtes. “Volem complementar la tasca lectiva amb activitats que fomenten les competències educatives, la creativitat i el benestar físic i emocional dels xiquets i les xiquetes de Castelló i que facen de la nostra una ciutat educadora més enllà de les aules”, ha assegurat el regidor, qui ha recordat que la Conselleria d'Educació subvencionarà amb vora 220.000 euros aquest programa municipal d’extraescolars.

Per a expandir l’oferta, el consistori comptarà amb la col·laboració de entitats sense ànims de lucre (com clubs esportius, AMPES i ONG, centre educatius, el CEFIRE, l’Institut Valencià de Cultura i empreses de dinamització especialitzades en contacontes, ciència i tecnologia i arqueologia). Mezquita també ha volgut agrair especialment la col·laboració dels negociats de Cultura, Joventut i Igualtat i amb el Patronat d’Esports.

Així, el consistori oferirà propostes com visites i itineraris culturals, el teatre per a escolars, tallers d’iniciació al grafiti, tallers de divulgació científica, programes d’animació a la lectura i tallers de plurilingüisme, amb menció especial per al Cor Infantil i per al programa Sis Cordes, Mil Veus, dues iniciatives musicals per afavorir l’expressió en aquesta matèria. Estan incloses també en aquest pla les escoles esportives municipals, que acostaran als xiquets i xiquetes esports com l’esgrima, el tennis, l’equitació o la pilota valenciana, a més dels populars futbol, bàsquet o handbol.

L’oferta d’extraescolars es localitzarà als mateixos centres educatius de Castelló i disposarà d’altres instal·lacions per a la realització d’activitats fixes o puntuals com ara el Casal Jove de Castelló, el Museu de Belles Arts, el Planetari de Castelló, el Castell Vell, el refugi antiaeri, el Museu de la Mar, la biblioteca del carrer Major, l’agència de lectura Censal y la Vila Romana de Vinamargo.

Te puede interesar
Lo más visto