Castelló ha conmemorat el 769 aniversari de la seua fundació amb un toc de campanes de El Fadrí

L'Ajuntament descarta la celebració d'actes massius per l'emergència sanitària i festeja l'efemèride amb un acte simbòlic

General 08 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
fadril031-600x428

L'Ajuntament de Castelló ha conmemorat aquest dimarts el 769 aniversari de la fundació de la ciutat amb un acte simbòlic i sense celebrar actes ni esdeveniments que puguen congregar una alta afluència de persones, com a mesura de precaució i seguretat davant la covid-19. Així, per a commemorar aquesta destacada data, avui dimarts a les 12 hores s'ha fet el toc de la campana Ángel de El Fadrí, un acte presenciat per membres de la corporació municipal.

“Enguany, la situació d'emergència sanitària ens impedeix celebrar aquesta data com ens agradaria, però és una efemèride que portem en el nostre cor i que volem commemorar com a poble que ha superat moltes dificultats al llarg de la història”, ha manifestat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Enguany, més que mai, volem recordar la nostra història com a poble que, unit, sempre ha eixit cap avant”, ha apuntat.

L'Ajuntament de Castelló ha optat enguany per no organitzar l'extens programa d'activitats d'anys anteriors i commemorar el 8 de setembre amb un simbòlic toc de la campana Ángel de El Fadrí. “Hem de garantir la seguretat de la ciutadania i evitar qualsevol acte que puga comportar concentració de persones”, ha destacat.

Per part seua, des del Patronat Municipal de Turisme s'ha optat per l'organització de visites teatralitzades reduïdes amb motiu de l'aniversari de la fundació de la ciutat. Aquestes visites tindran lloc l'11 i el 26 de setembre a les 20.00 hores i eixiran des de la Tourist Info de Castelló. La regidora de Turisme, Pilar Escuder, ha explicat que, amb aquesta activitat, es pretén recordar i posar en valor a la figura femenina amb jornades teatralitzades sota la temàtica: ‘Na Violant d’Hongria, primera reina de Castelló’. L'activitat, de caràcter gratuït i a la qual es pot inscriure a través de la web del Patronat Municipal de Turisme, pretén commemorar el 8 de setembre i donar a conéixer, a través del personatge de Na Violant, la fundació de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto