Blanch insta a demana “una política responsable” per a aconseguir uns “pressupostos de consens”

El secretari del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic considera “fonamental” que la negociació dels conters “estiga marcada per la sensatesa”

Política 09 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
20-9-9 Executiva pressupostos

El secretari del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha fet una crida a la “responsabilitat política” —de cara a l'aprovació dels pressupostos generals i autonòmics— i ha mostrat la seua confiança amb què siguen uns “pressupostos de consens”. Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en el ple de l’executiva celebrat dilluns passat de forma telemàtica i en la que va exposar, una vegada més, la necessitat de fer una “nova política”, acord amb les circumstàncies d’excepcionalitat actuals a causa de la pandèmia.

Blanch considera “fonamental” —i així ho va manifestar davant els membres de l’executiva provincial— que totes les forces polítiques “s’esforcen a treballar el consens i la responsabilitat, dues ferramentes indispensables per a aconseguir que la província de Castelló prenga el vol amb força”.

El dirigent socialista a les comarques de Castelló va ficar com a exemple el “gran treball” realitzat en els pactes de reconstrucció que, tal com sempre s’ha defensat des del PSPV-PSOE de la província de Castelló, tenen com a objectiu aconseguir, com més prompte millor, la recuperació econòmica, social i sanitària. “I açò, s’aconseguirà molt abans, si entre totes i tots remem en la mateixa direcció”, va dir el secretari provincial.

Per este motiu, Blanch va apel·lar a valors com el “compromís” i la “sensatesa”, i que considera “han de primar la gestió política, perquè així ens ho està demanant la ciutadania". A més a més, va mostrar la seua confiança en què estos valors “estiguen presents” durant la negociació dels pressupostos perquè puguen tirar endavant. “En circumstàncies normals, els pressupostos són la principal ferramenta per a dur a terme totes les mesures, projectes, ajudes, etc. i, ara mateixa, són una ferramenta imprescindible per a la reconstrucció. Per això, hem de demostrar que es pot fer política en majúscula, pensant sempre en les persones”, va afirmar.

El secretari provincial va afegir que, malgrat tot, “el PP utilitzarà tot el que puga per a intentar desgastar-nos, sense por de fer el ridícul però, enfront d'esta oposició irresponsable, hem de mantenir-nos fermes. La gran sort que tenim és que en temps de pandèmia, tenim governs progressistes en pràcticament totes les institucions”.

Te puede interesar
Lo más visto