Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Vila-real planteja al consorci del Millars un contracte de reforç per a millorar el manteniment del paratge protegit

General 13 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
desperfectes Millars (1)

L'Ajuntament de Vila-real ha plantejat en la Junta de Govern del Consorci Gestor del Paratge Protegit de la Desembocadura del Millars la realització d'un estudi per a contractar un reforç específic del manteniment i la reparació de desperfectes detectats en el paratge en els últims mesos. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha participat aquesta setmana en la reunió d'aquest òrgan, en el qual estan representats els ajuntaments de Vila-real, Borriana i Almassora, així com la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, i ha transmés la necessitat de dur a terme aquesta contractació específica “ja que els danys ocasionats en el paratge en els últims mesos excedeixen l'actual contracte de manteniment”. Així mateix, ha recordat que la “la Ruta Botànica de Vila-real és una de les més concorregudes del paratge i necessita d'una major inversió en manteniment”.

Benlloch ha apuntat com a causes dels desperfectes detectats en el paratge -tant a nivell ambiental com en mobiliari i senyalística- els efectes de les riuades i temporals, la mort d'arbres afectats per la grafiosis, a més de l'increment de la pressió per part dels usuaris del paratge des de l'inici de la pandèmia, per un major ús d’aquest com a espai d’oci i pràctica esportiva. Així mateix, també ha assenyalat el problema del vandalisme, davant el qual el consorci ja ha adoptat mesures durant aquest estiu amb la contractació d'un servei especial, complementari a la vigilància de la guarderia rural, i que també ha actuat per a evitar el bany en zones perilloses del riu.

L'alcalde ha agraït “la bona voluntat dels membres del consorci per a realitzar aquest estudi i valorar el reforç del manteniment” i ha remarcat que “si en alguns punts del paratge existeixen deficiències no és per una falta d'actuació, sinó perquè s'han produït danys que excedeixen a l'objecte de l'actual contracte de condicionament i per això plantegem mesures per a solucionar-ho”.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter