Castellnovo dona l'últim pas per al nou col·legi

L'alcaldessa socialista Carmina Gil valora "l'esforç i treball” realitzat durant quatre anys per a aconseguir l'emplaçament idoni i la delegació de competències

Política 23 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
Castellonovo PSPV II

L'equip de govern del PSPV-PSOE de Castellnovo ha aconseguit la delegació de competències per a poder construir un col·legi nou dins del Pla Edificant impulsat pel Govern del Botànic de Ximo Puig, una gestió que s'ha prolongat durant quatre anys a causa de les dificultats per a trobar emplaçament, però que gràcies al treball i esforç dels i les socialistes ha tirat avant. Cal assenyalar que l'actual col·legi Navarro Reverter data del segle XIX i a penes ha sigut reformat per la qual cosa urgia una actualització de la infraestructura. La delegació de competències es va aprovar en el ple del passat divendres.

Tal com explica l'alcaldessa socialista, Carmina Gil, la principal dificultat ha sigut trobar un emplaçament que complira amb els requisits exigits, com la proximitat al nucli urbà i superfície, entre altres. “Castellnovo és un municipi amb una especial orografia, zona de muntanya i de protecció el que ha suposat un vertader repte per a aconseguir una parcel·la on alçar el nou col·legi. No obstant això, després de diversos anys de gestions amb diverses conselleries afectades i molt esforç aconseguirem que es donara el vistiplau a uns solars del Bisbat que vam poder adquirir”, explica l'alcaldessa. Referent a això, Gil destaca que la col·laboració del Bisbat ha sigut “exemplar” en pro de la dignificació de les infraestructures educatives del municipi.

Així mateix, en la recent visita de l’executiva provincial a Castellnovo ja es va posar de manifest la importància que per al partit socialista té el pla Edificant en el municipi del Castellnovo, i el fet que el paper que l'alcaldessa Carmina Gil i el grup municipal socialista ha sigut “essencial” per a portar a terme la seua execució, “perquè l'educació pública i de qualitat i la dignificació de les infraestructures educatives és, i sempre serà, un dels nostres eixos de l'acció política”. A la reunió de la setmana passada van assistir els secretaris provincial i comarcal, Ernest Blanch i Benjamín Escriche, els vicesecretaris provincials Ana Belen Edo i Ramón Martínez, I els regidors socialistes Luis Antonio Novella i Rafael Olaso.

Cal assenyalar que, a més de la dignificació de les infraestructures educatives, el col·legi nou permetrà ampliar les línies d'Infantil i Primària, a més que s'incorporarà la línia nova de 0-3 anys.

Te puede interesar
Lo más visto