Les analítiques de les aigües residuals d'Almenara detecten la presència de COVID-19

L'ajuntament cancel·la els actes programats en les «no festes»

Sanitat 23 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
rotonda-aguelet-1

Les analítiques de les aigües residuals del nucli urbà d'Almenara han detectat la presència de coronavirus en uns certs nivells. A més, en les últimes dues setmanes, els casos positius de coronavirus han evolucionat de cap cas actiu a quatre. Tot això ha suposat la suspensió dels actes culturals previstos per a les «no festes» per part de l'ajuntament.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, s'ha mostrat molt preocupada a causa de l'evolució de les dades de casos positius i la detecció de covid-19 en les aigües d'Almenara. Per això, s'ha dirigit als veïns de la localitat per a demanar-los responsabilitat: «Ara més que mai, hem d'extremar totes les precaucions i complir les normes sanitàries vigents, especialment l'ús obligatori de màscara, la distància de seguretat i la higiene de mans». L'alcaldessa ha afegit que també «cal fer cas de les recomanacions», com la de no reunir-se més de 10 persones. D'altra banda, també s'ha referit a la cancel·lació dels actes culturals de les festes, assenyalant que aquesta ha sigut la decisió més responsable i d'acord amb les noves dades que han sorgit. També ha recordat que quan van programar aquestes activitats ja es va advertir que estarien subjectes a l'evolució de la pandèmia.

La detecció de covid-19 en les aigües residuals d'Almenara va ser duta a terme per l'empresa concessionària Hidraqua, la qual va ser contractada precisament per a fer les analítiques. La presa de mostres es continuarà fent per a poder estudiar el seguiment de l'estat de les aigües de la localitat.

Te puede interesar
Lo más visto