La Fira Valenciana de la Música anuncia la programació de la seua vuitena edició

En el vessant professional, la fira contribuirà a fomentar una reactivació de l’activitat, fonamental per al sector cultural del conjunt del territori i de Castelló

24 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
230920 Presentació Trovam 2020

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend ha donat a conéixer la programació de la seua vuitena edició. Entre el dimecres 11 i el dissabte 14 de novembre, la ciutat de Castelló acollirà les actuacions de Maria Arnal i Marcel Bagés, Ciudad Jara, Le Parody,David Pastor Quartet, Bigott, Cactus, Futuro Terror, Tardor, Badlands, Gem, Meritxell Neddermann i Funkiwis, entre d’altres. D’altra banda, en la vessant professional, l’event servirà per tal d’analitzar les conseqüències de la Covid-19 en el sector i les perspectives de futur, la situació de l’estatut de l’artista, i d’altres qüestions d’actualitat de la indústria musical. 

A més, les institucions i entitats organitzadores de la Fira Valenciana de la Música manifesten el seu compromís envers la continuïtat de l’esdeveniment. Així, la vuitena edició del Trovam – Pro Weekend tornarà a ser l’espai on els agents musicals compartisquen experiències i debaten sobre la recuperació i el futur del sector.

La Regidoria de Cultura de la ciutat és una de les entitats col·laboradores en aquesta proposta. L’edil de l’àrea, Verònica Ruiz, ha assistit a la presentació de la Fira Trovam, on ha destacat “l’aposta de les institucions pels i les professionals del món del cultura amb iniciatives que, com aquesta, recuperen una àmplia programació de concerts i la reactivació del sector”. Ruiz ha destacat també l’oportunitat únic que la fira representa per a “la creació de sinèrgies professionals i l’intercanvi i l’optimització de recursos” entre els i les professionals. 

D’altra banda, els responsables de la Fira segueixen amb atenció les decisions aprovades per les administracions pel que fa a l’aforament, la distància interpersonal i la higiene en espectacles musicals. L’Auditori de Castelló disposa de diverses sales amb diferents capacitats i butaques prefixades. També es prendran les mesures necessàries als altres espais que acullen les actuacions del Trovam – Pro Weekend, com el Teatre Principal de Castelló, el Pub Terra o la plaça de l’Hort dels Corders. 

La programació artística

La Fira Valenciana de la Música segueix apostant per una oferta que combine projectes artístics consolidats i intèrprets emergents de diferents estils. Així mateix, l’organització ha treballat per configurar una programació paritària (més del 50% de les bandes tenen presència femenina) que aprope al públic treballs recents.

La vuitena edició del Trovam - Pro Weekend comptarà amb la presència del duet format per la cantant Maria Arnal i el guitarrista Marcel Bagés. La mateixa línia d’investigació segueix Le Parody, qui unifica flamenc i electrònica. En la vessant més indie-pop, el saragossà Bigott posarà de llarg el seu nou disc, This Is All Wrong, mentre que la vocalista i pianista Meritxell Neddermannestrenarà In TheBackyard Of TheCastle, compendi de pop íntim amb traces d’electrònica i rhythm& blues. Anna Andreu (Sant Quirze del Vallés), Le Nais (Barcelona), Maria Jaume (Mallorca), FizzySoup (Conca), Escuchando Elefantes (La Corunya), Kings of the Beach (Vigo), Zetak(Arbizu) i els portuguesos Dois, Pois també passaran pels escenaris de la Fira.

D’altra banda, els assistents podran gaudir amb les noves cançons de més d’una quinzena de formacions valencianes. En primer lloc, cal destacar la presència de Ciudad Jara, banda de rock encapçalada per Pablo Sánchez (La Raíz) que va debutar el passat mes de febrer amb Donde Nace el Infierno. Els ritmes urbans estaran representats per Cactus i els temes del seu segon llarga durada, Roma. D’altra banda, el grup Futuro Terror, nascut a Alacant, oferirà les melodies de pop cru de l’àlbum Sangre. 

Des de la ciutat de València arribaran Tardor amb el seu quart LP, El mal pas, sota el braç. El country i el bluegrass sonaran a la capital de La Plana Alta gràcies a Badlands, sextet que presentarà Tornado. Un altre representant del Cap i Casal serà el grup Funkiwis, que mostrarà la seua barreja de funk, rock, rap i altres estils. Així mateix, la cantautora de Benigànim Gem exhibirà la seua nova proposta sonora, plasmada en l’àlbum Satèl·lits. En el terreny del pop-rock, cal assenyalar les actuacions d’altres bandes com Laura Esparza i Carlos Esteban (València), Viena (Petrer i Monòver), Nuc (Gandia) i Néstor Mir (València).

La Fira comptarà amb una nodrida representació castellonenca. És el cas de Pleasant Dreams, una de les sensacions del 2019 gràcies al seu àlbum Temps i la seua particular lectura del pop, el folk i l’electrònica. Una potent secció de vents i les rimes de “Calmoso” Ramírez caracteritzen Black Fang, banda que fusiona el rap, el jazz i el funk. 

A més, el quartet Montefuji posarà de llarg el recent Di Que Has Llegado, compendi d’indie-rock farcit de guitarres i melodies vocals. El públic també podrà gaudir del folk-metal de Lèpoka, formació que acaba de publicar El baile de los caídos, i de l’energia del quartet femení Loretta’s. La fira també comptarà amb l’actuació de la banda local The Black Beat.

El Trovam – Pro Weekend també acollirà propostes de jazz. Així, el trompetista David Pastor i el seu quartet faran un tast de Film Sessions, compendi de melodies pertanyents a bandes sonores mítiques. En canvi, ElmaSambeat demostrarà les seues qualitats vocals, i la formació Solà & Estella posaran la nota de blues.

Finalment, la Fira Valenciana de la Música recordarà Ovidi Montllor en el 25 aniversari de la seua mort (o, com va dir ell, de les seues “vacances”). Així, Borja Penalba, Mireia Vives, David Fernández i David Caño protagonitzaran l’espectacle Ovidi 25, on es recuperen cançons de totes les etapes artístiques de l’artista d’Alcoi.

Lo más visto