L'Ajuntament de Castelló treballa per aprovar la llicència del edifici Borrull al més prompte possible

El Consell es fa càrrec dels 14 milions d'euros que suposa la rehabilitació

General 24 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
137
Edifici Borrull. Ajuntament de Castelló

L’Ajuntament de Castelló es posa a la feina per aprovar la llicència de les obres del edifici de Borrull al més prompte possible. La pretensió de la Junta de Govern Local passa per avalar l'autorització "en breu", sense descartar que ocórrega en les convocatòries ordinàries de les pròximes setmanes.

L’aprovació municipal per començar la rehabilitació del edifici és essencial per iniciar la licitació. La Conselleria d’Hisenda, òrgan encarregat de contractar l’empresa, condiciona el concurs públic a la llicència de les obres. Això és, sense llicència no hi haurà contracte. 

El projecte ascendeix als 14 milions d’euros i implica la reforma integral de tot el bloc, tant l’interior, actuant a totes les plantes que té, com a renovar l’exterior del edifici, actuant sobre la fatxada de ceràmica. El temps d’execució és de 22 mesos, sempre que no hi ocórreguen imprevistos amb la adjudicació. Així mateix, s’estima que la actuació es finalitze abans de concloure la legislatura present, en 2023.

La major inversió autonòmica del Consell

El Consell s'encarrega de finançar el 100 % del cost total, convertint-se aquesta inversió autonòmica en la major de Castelló des de la inauguració de la primera fase de la ronda Oest en el 2011. Aquesta obra, basada en l'execució del ramal de 2,5 quilòmetres, entre l'avinguda del Castell Vell (antiga N-340) i la rotonda d'intersecció de la carretera de Borriol amb l'UJI, va costar 22,4 milions d’euros. 

A més, la Generalitat va invertir uns 100 milions d’euros per implantar el servei de TRAM des de l’UJI fins al Grao. En 2014 es va completar la obra civil amb una contribució de més de 4 milions. 

Projecte d’alts i baixos des de 2015

Des que va arribar a l’alcaldia en 2015, Amparo Marco sempre ha volgut realitzar aquest projecte de recuperació de l’edifici de Borrull. A l’any 2016 va presentar al conseller d’Hisenda, Vicent Soler, un primer esborrany y des d’aquell any va començar a gestar-se la rehabilitació, que va tindre alts i baixos fins arribar a aquest moment.

Una vegada la Generalitat dispose de l'autorització de l'Ajuntament, el compte arrere començarà a funcionar. No obstant això, el vertader punt d'inflexió es produirà amb la publicació del concurs públic en la Plataforma de Contractació de l'Estat, la qual cosa possibilitarà a les diferents mercantils i UTE interessades licitar pel contracte.

Te puede interesar
Lo más visto