Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Generalitat evoca la unió històrica de la societat valenciana davant l'adversitat per a la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana

La imatge institucional del 9 d'Octubre elaborada per la il·lustradora Nuria Tamarit i la dissenyadora Ana Asunción, està inspirada en l'obra 'L'abraçada', de Juan Genovés

Cultura 03 de octubre de 2020 Redacció
descarga (3)

La Generalitat evoca la unió històrica de la societat valenciana davant l'adversitat per a la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana. «En el dia que commemora el nostre origen com a poble hem volgut posar en relleu la unitat que forjo la nostra història fa vuit segles», ha explicat la directora general de Promoció Institucional, Maria Fernanda Escribano, en l'acte de presentació de la imatge institucional del 9 d'Octubre.

Per a la directora general, actualment, «davant la situació atípica que vivim», el poble valencià «lluita contra un enemic tan poderós com als que feia front el rei Jaume I fa 782 anys», amb la mateixa «determinació i esforç». «La unió ens encaminarà a la senda de recuperació que volem», ha afegit. Enguany, el lema del Govern valencià per a la festivitat del 9 d'Octubre serà #tornaremde9 i la imatge, elaborada per la il·lustradora Nuria Tamarit i la dissenyadora Ana Asunción, està inspirada en l'obra 'L'abraçada', de Juan Genovés.

«Des de la Generalitat hem apostat per una de les obres més emblemàtiques d'un dels més grans pintors valencians dels últims temps, sobretot en aquests moments en què vivim d'absència d'abraçades», ha explicat Escribano.També aquest dijous a la tarda s'ha procedit a la presentació del llibre «Els nostres festes», escrit per Sergi Durbà i il·lustrat per Virginia Lorente, Elias Taño, Juárez Casanova, Marta Pina, Romualdo Faura, Francesc Roig, Milimbo, Marta Negre, Jordi Bestiola, Nuria Tamarit, Javier Parra, Marta Colomer (Tutti Confetti), Martín López Lam, Elisa Martínez, Paulapé, Tania Vicedo, Luís Demano, Ada Deu, Miguel Hache, Pau Valls, Eduardo Luzzatti, Vicent Ramón i Lluna Pa.

«Es tracta d'una recopilació de les festes més emblemàtiques de la Comunitat Valenciana», ha explicat la directora general de Promoció Institucional, qui ha remarcat la vocació «divulgativa» dels textos, en els quals es recull «el caràcter integrador, cohesionador, històric i cultural de les nostres festes», ha conclòs.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter