Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'actriu Teresa Lozano rebrà el Premi d'Honor de les Arts Escèniques Valencianes 2020

La cerimònia de lliurament se celebrarà el 2 de novembre al Teatre Principal de Castelló

Cultura 27 de octubre de 2020 Redacció
tere_NoticiaAmpliada
Foto de Teresa Lozano

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha presentat juntament amb Roberto García, director adjunt d'Arts Escèniques de l'Institut Valencià de Cultura, i Pepa Cases, conductora de la gala, els detalls de la cerimònia dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2020.

Raquel Tamarit ha recordat que «els diferents sectors culturals valencians han de comptar amb importants reconeixements i per això ja fa tres anys que organitzem premis autonòmics per a fer valdre la tasca dels sectors de les arts escèniques, el cinema i la música valencians», i ha afegit que «cada any, una de les tres grans ciutats valencianes acull un dels premis i enguany Castelló es converteix en l'epicentre de la cerimònia de guardons de les arts escèniques valencianes».

En aquest context, Raquel Tamarit ha anunciat el Premi d'Honor de les Arts Escèniques 2020, que atorga Cultura de la Generalitat: «En aquesta edició volem reivindicar la trajectòria d'una actriu valenciana imprescindible, Teresa Lozano i, per això, enguany el Premi d'Honor que atorga Cultura de la Generalitat és per a ella».

Tamarit ha afegit que «aquest merescut reconeixement no només és per una trajectòria professional de primer nivell. És també a una dona que ha treballat per la dignificació del treball actoral i va ser la primera presidenta de l'Associació d'Actors i Actrius del País Valencià, que juntament amb un grapat de companyes i companys es va organitzar per a crear una estructura necessària de reivindicació de la seua professió i de defensa de la producció teatral valenciana. No podem més que estar agraïts a aquesta tasca i per això, gràcies a associacions com l'AAPV, treballem colze a colze des de fa uns anys per a dignificar el seu treball».

 

«Gràcies a això, a part del nostre compromís per augmentar les produccions pròpies i la programació escènica valenciana, vam impulsar en 2018 un conveni col·lectiu dels actors i actrius valencians. Fites necessàries i imprescindibles ara més que mai, en què tots hem d'estar units i en què cal reconéixer els camins encetats fa dècades que estan desembocant en polítiques concretes compromeses amb les arts escèniques valencianes», ha indicat.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter