Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Las Tascas de Vila-real s'adapten a la crisi sanitària

L'Associació Gastronòmica Pari Molina i Adjacents reclamen l'ordenança que ha de regir l'activitat en la zona

Economía 03 de noviembre de 2020 Redacció
descarga (3)
Ajuntament de Vila-real

Els locals hostalers de la zona coneguda popularment com Las Tascas de Vila-real han donat una lliçó de resiliència adaptant-se a una doble crisi. D'una banda, la conjuntura sanitària adversa per la Covid-19 i, per un altre, no menys preocupant, la falta de regulació en la zona, acompanyada de dos capítols judicials el final dels quals encara està per escriure. L'Associació Gastronòmica Pari Molina i Adjacents se sent desatesa per l'Ajuntament en aquest procés.

Fonts de l'associació lamenten que «portem més d'un any sense notícies sobre l'ordenança que ha de regular la nostra activitat». Els hostalers, que van començar converses amb l'administració local fa dos anys però que va ser arran d'una denúncia en 2019 presentada per veïns de la zona en contra seva i en contra de l'alcalde -José Benlloch- i l'edil de Seguretat -Silvia Gómez- quan es va començar a accelerar la qüestió, asseguren desconèixer en la recta final de 2020 com serà aquesta regulació, «tan necessària per a donar-nos empara legal i evitar noves denúncies veïnals».

Malgrat que fa un any de la querella veïnal i des que el consistori va començar a accelerar trobades per a definir de manera comuna com havia de ser aquest text normatiu, els hostalers segueixen sense notícies. A més, afegeixen que «l'alcalde ens va dir abans de les eleccions de 2019 que es tornaria a reunir amb nosaltres una vegada acabades. No va anar així. No s'ha tornat a asseure amb nosaltres. També li va dir al nostre advocat fa dos mesos que tenia intenció de reunir-se amb els hostalers. Però, de nou, silenci total».

No sols això. Els hostalers tampoc han recaptat resposta municipal sobre la presentació al febrer, abans de la pandèmia, de prop de 7.000 signatures davant l'Ajuntament. Suports empresarials i veïnals que avalaven la seva legalitat, desmentien un elevat nivell de soroll -com denunciaven els veïns que es van querellar- i oferien el seu suport a la seva activitat. L'objectiu era recaptar 5.000 signatures. «No ens han dit si vulgui quantes signatures valen i quantes no. Tot això va ser abans de la pandèmia», lamenten les mateixes fonts hostaleres, els qui consideren que «l'Ajuntament a penes s'està movent per a ajudar-nos en aquesta difícil situació». I és que, a més de les mesures de seguretat i sanitàries que com a tots els locals exigeixen un esforç extra als hostalers de les tavernes, els empresaris d'aquesta zona asseguin com si caminessin sobre una fina capa de gel, en relació al «assetjament il·legítim» que van denunciar al juny contra dues famílies que viuen en els voltants, les mateixes que mesos abans es van querellar contra els hostalers, Benlloch i Gómez.
 

Te puede interesar

ashocas r

Trobada agredolça

Redacció
Economía 10 de febrero de 2021

L'hostaleria qualifica així la reunió mantinguda en la vesprada del dimarts amb l'ajuntament de Castelló, encara que arranca en el compromís de començar amb les ajudes en quant Generalitat transferisca la part que els correspon del pla parèntesi.

08-12-20 Ribes en las terrazas de la calle Navarra

Castelló autoritzarà terrasses de manera temporal i excepcional

Redacció
Economía 09 de diciembre de 2020

La regidoria de Mobilitat, ha iniciat la tramitació perquè es realitze un estudi de les sol·licituds d'ocupació de via pública per a instal·lar taules i cadires en carrers per als vianants o similars que suposen el tall de les mateixes en determinats horaris.

Lo más visto

Vacunacion Sanitarios Prov CS (1) Primera enfermera, Eva Santamaría

Vacuna segona Línia

Redacció
Coronavirus 10 de febrero de 2021

Amb la distribució d'AstraZeneca començara a vacunar-se al personal sanitari de segona línia.

Newsletter