Castelló facilita set nous habitatges municipals per a famílies amb dificultats

La Regidoria d'Habitatge té previst concedir altres dos pisos que s'han quedat sense ús una vegada es reformen

General 10 de noviembre de 2020 redacció
María Jesús Garrido (3)
María Jesús Garrido, regidora d'Habitatge. Ajuntament de Castelló

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló ha facilitat aquest any set habitatges municipals a famílies amb dificultats econòmiques i treballa per a incrementar el parc públic amb una nova bossa de lloguer social i un pla de compra.

Així, la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido, afirma que l'objectiu en aquesta legislatura és mobilitzar habitatge buit en mans de grans propietaris i incrementar els habitatges públics «ja que en aquests moments l'oferta continua sent escassa i les urgències van creixent per la crisi per la pandèmia».

En aquest sentit, afirma que hi ha una llista d'espera de 288 persones per als habitatges municipals en l'Oficina d'Habitatge i que enguany han fet uns primers passos assignant set habitatges. D'aquesta xifra, quatre són pisos cedits a l'Ajuntament per la Conselleria d'Habitatge, mentre altres 3 corresponen a habitatges municipals que han quedat sense ús. Així mateix, té previst concedir altres dos pisos que es quedat sense habitant una vegada siguen rehabilitats.

La Regidoria subratlla que espera aconseguir set habitatges en el pla de compra d'habitatge públic, que contempla una despesa de 101.000 euros per unitat adquirida. D'altra banda, modifica les bases de la bossa de lloguer social incloent incentius als propietaris de 1.500 euros per a animar a la seua cessió. A més, a aquesta quantia caldrà sumar la possibilitat de cobrar fins a altres 3.500 euros en cas de desperfectes o impagaments.

El departament d'Habitatge també confia a aconseguir la mobilització d'habitatge buit a través del recàrrec d'un 50 % de l'IBI en pisos desocupats de grans propietaris. Segons el diagnòstic del Pla Estratègic d'Habitatge presentat fa dues setmanes, la ciutat té una necessitat de 4.200 habitatges amb protecció pública o preus assequibles de la ciutat mentre acumula 13.000 cases buides.

Te puede interesar
Lo más visto