Castelló ampliarà el parc públic d'habitatge amb la rehabilitació sostenible d'un edifici

La Generalitat finançarà amb 1,9 milions d'euros el projecte pilot de reforma de l'immoble de l'avinguda Caputxins, 32

General 10 de noviembre de 2020 Redacció
10-11-20 Reunión con Dalmau proyecto piloto

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat hui amb el vicepresident i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, el projecte pilot d'Innovació i Sostenibilitat en l'Arquitectura que la Conselleria durà a terme a Castelló per a rehabilitar l'edifici situat en l'avinguda Caputxins, número 32.

«Un projecte que valorem de forma molt positiva, perquè permetrà ampliar el parc públic d'habitatge de Castelló amb criteris de sostenibilitat i d'eficiència energètica», ha assegurat l'alcaldessa. «Continuem treballant per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, amb polítiques d'habitatge que són fonamentals per a sumar esforços i atendre les necessitats de la ciutadania. Avancem en la transformació de la ciutat amb paràmetres de sostenibilitat social, ambiental i econòmica», ha recalcat.

El projecte suposarà una inversió de 1,9 milions d'euros i contempla la rehabilitació de l'edifici i una ampliació de dues noves plantes sobre les existents, amb l'objectiu de construir, com a mínim, 12 habitatges públics, segons ha detallat el conseller Martínez Dalmau. La reforma de l'immoble, que data de 1962 i compta amb una superfície construïda de 1.100 metres quadrats, es durà a terme una vegada seleccionat el projecte d'habitatge públic a través d'un concurs públic. El pla triat haurà de mirar cap a la transició ecològica en el sector de la construcció i l'arquitectura, donant suport a la lluita contra el canvi climàtic gràcies a la innovació aplicada.

El concurs es resoldrà en dues fases. Una primera en la qual no es limitarà el nombre de participants i una segona a la qual únicament accediran, com a màxim, les cinc millors propostes i es concediran premis, de 5.000 euros cadascun, als finalistes que accedisquen a la segona fase del concurs.

En la reunió mantinguda hui a l'Ajuntament per a abordar aquest projecte, han sigut presents, a més de l'alcaldessa i el conseller, el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona, i el director general de la Entitat Valenciana d’Habitatge (Evha), Alberto Aznar.

Te puede interesar
Lo más visto