No Name Gine, una ginebra elaborada a l'interior de Castelló guanya la medalla de bronze en el certamen ISC

General 11 de noviembre de 2020 redacció
descarga (2)
Jose Vicente Gil, creador de la ginebra. Col·legi Oficial d'Ingenyers Agrònoms del Llevant

La ginebra 'No Name Gin' ha rebut una medalla de bronze a la qualitat en el certamen ISC (International Spirits Challenge) de Londres 2020. Així, aquesta beguda ha sigut l'única espanyola (peninsular) que ha obtingut una medalla. 

El seu inventor no s'ha atrevit a donar-li un nom propi, ja que no trobava cap paraula que reflectira la seua qualitat i per això té eixe nom. Aquesta beguda ajuda a fer marca i segell de qualitat per a una comarca com la del Palància, necessitada d'iniciatives de tota mena.

No Name Gin és una ginebra artesanal d'autor, és una edició limitada del tipus London Dry, i s'elaboren xicotetes quantitats de botelles anuals i la botella de 700ml. costa 37 euros. En quant a la producció es realitza amb alambí de coure tradicional i amb una selecció dels més nobles botànics de la zona, la qual cosa la converteix en un producte craft molt pur que acaba resultant amb una aroma i sabor únic.

«L'objectiu és elaborar una ginebra que es puga beure sola, com en la seua orígen holandés,  i que reaccione bé als combinats, sense perdre aromes i sabor.  És apta per a la seua degustació tant “on the Rocks” com en combinats. La secreta formulació confereix una aromatització i un paladar redó, complex i complet en la nova proposta de la Naturalesa concentrada en licor», assenyalava el seu creador, José Vicente Gil.

La idea es remunta a un viatge que Gil va fer a Mallorca fa anys, i va veure el procés de destil·lació. «Sempre ho he tingut al cap, fins que en 2019, després d'un llarg període de paperassa, projectes i legalitzacions, vaig començar amb un soci la producció, al desembre 2019, del primer lot de ginebra. Al febrer de 2020, decidim separar-nos, i continuar jo només amb aquest projecte», contava Gil. 

Te puede interesar
Lo más visto