Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló participa en la trobada de consells infantils de Ciutats Amigues de la Infància

Aquesta activitat s'emmarca dins de la commemoració del Dia Universal dels Drets de la Infància

Cultura 23 de noviembre de 2020 Redacció
Ajuntament_de_Castelló_de_la_Plana_-_1

Castelló participa aquest dissabte en una trobada virtual dels Consells Infantils de les Ciutats Amigues de la Infància reconegudes per Unicef Espanya en el marc de la commemoració del Dia Universal dels Drets de la Infància. La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha explicat que enguany la situació epidemiològica ha impedit celebrar el tradicional Consell de la Infància i la lectura del manifest per part de xiquets i xiquetes que cada any se celebra en el saló de plens municipal.

No obstant això, els xiquets i xiquetes que formen part dels Consells de la Infància de les ciutats que han sigut reconegudes per Unicef com a Ciutats Amigues de la Infància (Castelló, Alcoi, Alzira, Almussafes, La Pobla de Farnals, la Vall d'Uixó, Mislata, Picassent, Quart de Poblet, Sagunt, Torrent, Teulada-Moraira i Xàbia) participaran demà en una trobada virtual amb l'objectiu de compartir experiències i desenvolupar dinàmiques de treball entorn de la temàtica del respecte pels drets de la infància. «Aquesta reunió virtual té l'objectiu de fomentar l'exercici del dret a la participació de la infància i l'adolescència», ha apuntat Ribera.

A Castelló, la trobada se celebrarà des del Menador, on es connectarà amb la resta de municipis. Aquesta reunió virtual tindrà com a eix temàtic el respecte, com a element indispensable per a l'exercici dels drets de tots, per a la convivència i la sostenibilitat. En aquesta trobada es farà públic un manifest en commemoració pel Dia Universal dels Drets de la Infància.

Des de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància s'han organitzat altres activitats al llarg de la setmana per a commemorar el Dia Universal dels Drets de la Infància. Entre elles, destaca l'enregistrament d'un Contacontes basat en l'àlbum il·lustrat ‘El somni de Nadia’, un espectacle dirigit als xiquets i xiquetes de 3 a 8 anys i que pot visualitzar-se a través de l'enllaç https://youtu.be/bd_ovei_wyy.

D'altra banda, s'ha realitzat un enregistrament de la lectura plurilingüe del Decàleg que ha sigut realitzada per xiquets, xiquetes i adolescents de Castelló. Enguany, han participat huit centres educatius de Primària i Secundària de la ciutat. El vídeo pot també visualitzar-se a través de la web municipal: http://www.castello.es/web30/pages/contenido_web20.php?cod0=24&cod1=250&cod2=785.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter