Els casos per COVID-19 a Vila-real i la Vall d'Uixó representen el 66% dels contagis a la Plana

La capital de la província ha baixat fins als 461 infectats, mentre Almassora ja descendeix dels 100.

Sanitat 24 de noviembre de 2020 Redacció
94c4f548-5e3a-4200-a841-199e682c1d48_16-9-discover-aspect-ratio_default_0

La província de Castelló rebaixa la intensitat del virus i compta ara amb un total de 1.708 casos actius, la qual cosa representa un 16,18% del total des de l'inici de la pandèmia, més de dos punts per davall de la notificació de Sanitat del passat dijous. Cal esmentar que més de 10.000 ciutadans de la província s'han infectat de coronavirus. Les restriccions de mobilitat sembla que estan sorgint efecte en aquestes dues últimes setmanes. Es pot comprovar en la incidència acumulada en 14 dies del Departament de Vinaròs, que passa d'estar per damunt dels 600 casos per cada 100.000 habitants a 464 en tan sols sis dies. La situació en la capital del Baix Maestrat ha millorat i els infectats han baixat dels 200 fins als 154. A Benicarló, amb 124, i en Alcalá-Alcossebre, amb 55, la situació continua sent preocupant però està més controlada que fa uns dies. La incidència també ha baixat a Peníscola aquests últims dies.

La ciutat presenta actualment quatre casos actius. La situació amb la COVID-19 a Morella s'ha estabilitzat durant els últims dies i la ciutat presenta quatre casos actius en aquest moment, encara que des del Centre de Salut estan estudiant algun cas nou. D'aquesta manera, el divendres 27 de novembre finalitzen les mesures establides pel Decret d'Alcaldia i es recuperaran algunes activitats, així com reobriran els espais municipals. Cal recordar que les mesures de la Conselleria de Sanitat estan vigents fins al 9 de desembre i cal seguir-les per a garantir la salut i seguretat de totes i tots.

Quant a les mesures municipals, tornaran les classes del Centre Formatiu i l'Escola de Música continuarà amb les classes online fins al 9 de desembre. Les instal·lacions esportives continuen tancades a causa d'obres de millora en el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I, mentre que aquelles que es troben a l'aire lliure estan obertes. En la Xarxa de Museus de Morella es reobriran els diferents museus i monuments, segons l'aforament establit per la Generalitat Valenciana. Es reprenen les cessions d'espais municipals per a activitats i reunions i es reobrin també els parcs i zones de jocs. També es reprendran els actes públics i activitats culturals en les pròximes setmanes.

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha explicat que «les dades de la Conselleria de Sanitat mostren que queden quatre casos actius a la ciutat i s'està estudiant algun cas nou en els últims dies, per la qual cosa no cal baixar la guàrdia». Rhamsés ha recordat que «les mesures de la Generalitat continuen vigents fins al 9 de desembre». Les bones estadístiques també es confirmen en el Departament de Salut de Castelló. La capital de la província ha baixat fins als 461 infectats, mentre Almassora ja descendeix dels 100.

Te puede interesar
Lo más visto