Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Benicàssim contracta a 6 persones dins del programa ECOVID de la Generalitat

Com ha explicat la regidora de Promoció Econòmica i Sanitat, Vanessa Batalla, els sis llocs a cobrir són d'informadors ciutadans .

Coronavirus 01 de diciembre de 2020 Redacció
Programa Ecovid
Realitzaran accions d'informació i conscienciació a la ciutadania quant al compliment de les mesures establides per a evitar la propagació del Covid-19. .

L'Ajuntament de Benicàssim continua implementant mesures de foment de l'ocupació amb l'objectiu posat a minimitzar l'impacte negatiu que està tenint la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la propagació del Covid-19. En aquesta ocasió, el consistori ha contractat a sis persones majors de 30 anys i aturades a través del programa ECOVID de la Generalitat Valenciana. Per a la contractació, que tindrà una duració de sis mesos i a jornada completa, Benicàssim ha rebut una subvenció de 90.000 euros des de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació. 

Com ha explicat la regidora de Promoció Econòmica i Sanitat, Vanessa Batalla, els sis llocs a cobrir són d'informadors ciutadans “i realitzaran accions d'informació i conscienciació a la ciutadania quant al compliment de les mesures establides per a evitar la propagació del Covid-19”. Així, els seleccionats s'encarregaran de controlar els accessos a edificis municipals i centres educatius per a evitar aglomeracions i que es complisca el protocol establit quant a l'ús de la màscara i el compliment de la distància social. Aquests controls també es realitzaran en via pública així com en el mercat del dijous. Vanessa Batalla ha incidit en què “les labors a realitzar no seran de denúncia, sinó d'informar i conscienciar”.

El procés de selecció s'ha realitzat a través del Punt Labora, i a més de dirigir-se a majors de 30 anys i estar inscrits com a demandants d'ocupació en Labora, la subvenció ha donat preferència a persones desocupades com a conseqüència de la conjuntura derivada per la Covid-19 i també han tingut prioritat les que no siguen perceptores de prestacions per desocupació o rendes d'inserció laboral. 

Els seleccionats han assistit aquest matí a una formació impartida pel departament de Sanitat de l'Ajuntament sobre el lloc a cobrir durant els pròxims sis mesos. 

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha recordat que aquest nou programa arriba després que l'Ajuntament de Benicàssim contractara a 25 persones per un període de tres mesos. “Per a la contractació de 25 persones dins del Pla d'Ocupació, l'Ajuntament de Benicàssim va destinar 203.995,71 euros dins del paquet de mesures incloses en la línia estratègica Benicàssim Empra que forma part del projecte global Reactiva Benicàssim per a pal·liar els efectes negatius de la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la propagació del Covid-19”, ha explicat l'alcaldessa. Així, fins a meitat del mes d'octubre es van cobrir diversos llocs de treballs sent huit ajudants d'operari de brigada d'obres municipal, un operari d'usos múltiples, un formador ambiental, tres informadors ciutadans/recepcionistes i dos auxiliars administratius per a reforç en la tramitació d'expedients administratius. A més, deu educadors ambientals es van encarregar de conscienciar a la ciutadania de la importància de cuidar de l'entorn i van prestar un servei de proximitat a la ciutadania sobre les millors pràctiques en matèria de gestió de residus. 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter