Districte Digital Comunitat Valenciana, tindrà una extensió en Castelló

El President ha avançat que Districte Digital i l'Associació d'Empreses Tecnològiques de Castelló, XarxaTec, es reuniran la setmana pròxima

General 03 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
201203_CENTRE_INVESTIGACIO_UJI-2
El president de la Generalitat en la inauguració  del Centre d'Investigació en Robòtica i Tecnologies Subaquàtiques de la UJI 

El president de la Generalitat ha avançat que l'Associació d'Empreses Tecnològiques de Castelló i Districte Digital mantindran una reunió la setmana que ve per a traçar les condicions de l'expansió -El Centre d'Investigació en Robòtica i Tecnologies Subaquàtiques de la UJI inaugurat hui constituïx un dels pols científics en robòtica subaquàtica més importants d'Europa.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Districte Digital Comunitat Valenciana, amb seu a Alacant, tindrà una extensió en Castelló, en col·laboració amb la Universitat Jaume I. En eixe sentit, Ximo Puig ha avançat que Districte Digital i l'Associació d'Empreses Tecnològiques de Castelló, XarxaTec, es reuniran la setmana pròxima "per traçar les condicions d'una nova seu de Districte Digital en Castelló". Així ho ha assegurat durant la seua intervenció en la inauguració del Centre d'Investigació en Robòtica i Tecnologies Subaquàtiques (CIRTESU) de la Universitat Jaume I, acte a què també ha assistit la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Així mateix, el cap del Consell ha indicat que este centre "obri grans  possibilitats d'investigació, de solucions a problemes mediambientals i situa a la UJI en l'avantguarda de la innovación"."Se tracta -ha assegurat- de la millor resposta enfront del canvi climàtic, les illes de plàstic i la contaminació que estan causant un gran impacte en el mar. I contribuirà que deixem de ser una amenaça per al Mediterrani i alimentar l'esperança de salvar el planeta&".. Ximo Puig ha recordat que les investigacions en robòtica efectuades en el CIRTESU "permetran aplicar solucions en molts àmbits, com l'aquàtic, optimitzant el sistema d'aigües potables, la depuració i el regadiu, en l'industrial, dissenyant robots per a la Indústria 4.0. en el sector del taulellet, i en el científic, amb nous sistemes robòtics i aplicacions.

Te puede interesar
Lo más visto