Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Diputació activa el Pla Ceràmic de 2021 per a la renovació d’espais públics amb taulell

La institució provincial cedeix a Vinaròs i Sot de Ferrer els projectes guanyadors del Concurs de Regeneració Urbana (CRU) perquè inicien la licitació de les obres.

General 09 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
CRU 1
Imatge d´arxiu dels guanyadors del concurs provincial de regeneració urbana, que en aquesta tercera edició celebrat a Peníscola.

 La Diputació de Castelló ha activat aquest dimecres el Pla Ceràmic de 2021 amb la cessió dels projectes guanyadors del Concurs de Regeneració Urbana (CRU) als ajuntaments de Vinaròs i Sot de Ferrer. Es tracta del primer pas per a arrancar el procés de licitació de les obres, les quals consistiran en la renovació de dos espais emblemàtics d’aquestes localitats amb ceràmica de Castelló. El cost d’ambdues actuacions serà de 400.000 euros.

 L’aprovació d’aquesta subvenció en espècie, valorada en 25.000 euros per a cada ajuntament, és un tràmit indispensable per a dur a terme l’execució dels treballs, ja que és la Diputació qui se’n fa càrrec del cost de l’elaboració dels projectes però són els municipis els encarregats de tramitar-ne i portar a terme la seua execució amb el patrocini de la institució provincial.

Els projectes, en marxa

En el transcurs dels últims dos mesos, els passats des de l’entrega dels premis del CRU fins a hui, s’han desenvolupat els dos projectes bàsics d’execució, per al qual s’han creat taules de treball entre els equips d’arquitectes i els ajuntaments vencedors. Una vegada perfilats els últims detalls, “els consistoris disposaran dels plans perquè puguen engegar els tràmits de licitació”, ha explicat Martí. Les previsions amb les quals es treballa a data de hui és que les obres arranquen durant el primer semestre de l'any i que es culminen abans de finalitzar el 2021.

 Pel que fa als projectes, en el cas de Vinaròs es renovarà la imatges i les funcionalitats de la concorreguda parada d’autobusos del riu Cervol. El projecte contempla l’ampliació de l’espai per a les persones en detriment de l’asfalt i una major integració amb el parc de les Catalinetes. L’element més característic serà la substitució de les actuals marquesines per unes altres de disseny elaborades amb ceràmica, acer i fusta i recobertes de vegetació. Ha estat dissenyat per l’equip format per Luis Navarro i Carlos Sánchez.

 A Sot de Ferrer, el Pla Ceràmic suposarà la completa posada en valor de l’antic llavador de l’Inchidor, que recuperarà el seu esplendor rodejat d’un nou jardí que servirà com a finestra a l’horta i al riu de Sot gràcies a l’habilitació d’un mirador. L’existència del Palau Gòtic a pocs metres i el pas de la sèquia major també han estat integrats en un espai que farà del verd i la ceràmica els seus trets més distintius. Aquest nou racó ha estat desenvolupat per Alejandro Martínez.

 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter