Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

la Fundació Huguet ha fet públics els premis de ‘Valencià i Valenciana de l’any’ de 2021

Els reconeixements han volgut posar en valor el treball per la llengua, la cultura i els drets socials al nostre territori.

Cultura 10 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
101220 Patronat Fundació Huguet
Premia el personal sanitari, la família de Guillem Agulló i el cantant Pep Martí.

 El Patronat de la Fundació Huguet ha fet públics els premis de ‘Valencià i Valenciana de l’any’ de 2021. Els seleccionats han estat el personal sanitari, la família de Guillem Agulló i el cantant i mestre de cant d’estil, Pep Martí.  Els guardons es lliuraran el 9 d’octubre de 2021 en un acte solemne que la fundació organitza en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló. 

 El president de la Fundació Huguet, Ignasi Garcia, ha recordat que aquests premis volen posar en valor “la gran tasca que aquestes persones i aquests col·lectius fan en favor de la llengua, la cultura i els drets socials al nostre territori”. Garcia ha destacat l’importància d’aquests reconeixement en un any en què “hem aprés el valor de treballar units i unides, amb un objectiu comú i pel bé del conjunt de la societat”.  

D’aquesta manera, la Fundació Huguet ha volgut reconèixer la tasca del personal sanitari i de les iniciatives que, entre aquest col·lectius, ha eixit en defensa de l’ús del valencià, com la campanya ‘Sanitat en valencià’. Des de la fundació han destacat el compromís de les persones signants del manifest per la redacció d’una normativa que permeta la capacitació lingüística en l’àmbit sanitari. 

 A més, la Fundació Huguet ha reconegut la trajectòria de Pep Martí Barreda així com la seua contribució a l'ennobliment del cant d'estil valencià i a la seua difusió social, al servei de la qual va crear l'Associació del Cant d'estil de Castelló.

El premi audiovisual de la Fundació Huguet ha sigut el film de ‘La mort de Guillem’, obra del director Carles Marqués-Marcet que narra la història del judici de l’assassinat de Guillem Agulló i les vivències de la seua família. La seua estrena, la qual va ser simultània en À Punt, TV3 i IB3, va registrar unes dades magnífiques d’audiència. El guardó significa el reconeixement també per a la família, la qual s’ha mantingut dempeus davant dels atacs de l’ultradreta. 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter