Castelló reforça la gestió en el manteniment de edificis antics

L'acord assessorarà en els tràmits d'ajudes públiques per a rehabilitació i de constitució de comunitats energètiques locals

Economía 10 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
10-12-2020 reunió administradors de finques
Castelló signarà un conveni amb els administradors de finques per a reforçar la gestió dels edificis antics.

 Les Regidories d'Habitatge i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló signaran un conveni amb el Col·legi d'Administradors de Finques de València i Castelló per a reforçar la gestió en el manteniment i d'ajudes dels edificis més antics i que manquen d'aquest servei. Aquest acord també ajudarà a tramitar l'Informe d'Avaluació d'Edificis (IEE)  ajudes per a la rehabilitació del Pla Renhata de la Generalitat i per a la constitució de comunitats energètiques de autoconsum locals.

«Amb aquest acord que signarem en les pròximes setmanes volem ajudar a les comunitats de veïns dels immobles amb més antiguitat, que manquen de recursos per a costejar un administrador de finques i que podrien optar a ajudes públiques que ara no sol·liciten per falta d'aquest gestor», ha explicat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido, després de reunir-se en la Cambra Agrària junt al regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, amb representants del Col·legi d'Administradors de Finques de València i Castelló. 

 A través d'aquest conveni, l'Ajuntament, per un termini d'anys que s'ha determinar, finançaria les despeses d'administració de les comunitats d'immobles amb una antiguitat superior als 20 anys, que no hagen utilitzat el servei de cap administrador de finques en els últims 4 anys, que no supere un determinat valor cadastral. 

 El gestor s'encarregaria de vetlar pel bon règim de les instal·lacions i serveis, atenció de la conservació i assessorament a la comunitat quant a qualsevol mena d'ajuda o subvenció que millore i pose en valor l’habitabilitat de l'edifici. En aquest sentit, l'Ajuntament incorporaria la  gestió de l'informe del IEE, previst per als edificis de més de 50 anys, i assessorament en subvencions del Pla Renhata i d'eficiència energètica. 

 

Te puede interesar
Lo más visto