Desconfina el valencià!

Dissabte 12 de desembre, Castelló per la Llengua celebrarà l’acte principal commemoratiu dels 88 anys de les ‘Normes de Castelló’.

Cultura 11 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
NORMES_FUMIGA
L’activitat convocada comptarà amb protocols anti-COVID-19 i les màximes mesures de seguretat.

Dissabte 12 de desembre acte principal de la commemoració de les ‘Normes de Castelló’.  La pandèmia global no ha d’aturar la defensa i la promoció del valencià com a llengua comuna i punt de trobada de la societat valenciana, i per això l’organització afronta la commemoració convidant les valencianes i valencians a “desconfinar el valencià”.

La situació de pandèmia i la necessitat de reduir els aforaments ha fet replantejar el format habitual de la commemoració, que sempre s’ha celebrat al carrer de manera festiva i reivindicativa amb la participació de la societat castellonenca i d’altres territoris amb els quals compartim llengua i cultura. Enguany, l’acte tindrà lloc al Centre Cultural La Bohemia amb el mateix esperit festiu i reivindicatiu de sempre.

L’acte s’iniciarà a les 12:00h amb els parlaments commemoratius de la cloenda del 88é Aniversari de les ‘Normes de Castelló’, en què hi intervindran Vicent Pitarch, delegat a Castelló de la Plana de l’Institut d’Estudis Catalans, Francesc Mezquita, regidor de Normalització Lingüística a l’Ajuntament de Castelló, Ernest Blanch, diputat autonòmic del PSPV i Maria Nebot, presidenta de Castelló per la Llengua, a més a més, Josep Maria Ripollés, membre de la plataforma llegirà un text reivindicant  la Plaça Major com a espai natural per a la celebració d’aquests actes anuals. Tot seguit se celebrarà el concert de La Fúmiga.

Te puede interesar
Lo más visto