Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

‘Voces de la pandemia’ millor curt en ‘Cortometrando’

L’àrea de Cultura estrena amb èxit el nou format del festival provincial de curtmetratges, que enguany canvia la ficció pel gènere documental.

Cultura 11 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
ganadora
El curt ‘Voces de una pandemia”, de Paula Lorenzino, millor curt de la província en aquesta huitena edició.

El festival de curtmetratges de la província de Castelló, ‘Cortometrando’,què celebrava la seua gala d'entrega de premis en la vesprada d'ahir en l'auditori de Castelló, presentava el seu nou format, que canvia la ficció pel gènere documental. Aquesta ha estat la principal novetat de la gala en la el curt ‘Voces de una pandemia”, de Paula Lorenzino, ha sigut  el millor curt de la província en aquesta huitena edició. El seu avantatge enfront la resta d'audiovisuals ha sigut “molt estreta”, en declaracions del jurat, però l'originalitat en la presentació del tema i la cuidada fotografia han acabat per decantar la balança cap a l'obra de Lorenzino.

Com la resta de peces finalistes, el film guanyador s'ha focalitzat en retratar a través d'experiències personals com s'ha viscut i afrontat la pandèmia de coronavirus en les zones rurals de Castelló. Precisament, ‘Veus de la pandèmia’ ha sigut rodat de manera íntegra en la localitat de Gaibiel, a l'Alt Palància.

El president de la Diputació, José Martí, ha elogiat “la mutació” de ‘Cortometrando’ per, entre altres aspectes, possibilitar que les futures generacions coneguen el que va passar aquest 2020 a Espanya i en el món, i molt més en concret en aquelles àrees on els mitjans de comunicació no posen mai els seus focus”. “Som coneixedors de tot el que ocorre en les grans ciutats, però no d'allò que passa en municipis com Gaibiel, Argelita, Suera, la Torre d'en Besora, Rossell o Herbers”, ha afegit. “Ara, amb la renovació del format podrem conéixer-lo de la boca dels seus vertaders protagonistes mentre que lleguem als nostres fills i filles un testimoni gràfic del que ha significat aquest moment històric per a tota la nostra societat”.

La diputada de cultura, Ruth Sanz ha assegurat que “calia repensar ‘Cortometrando’ per a assegurar l'interés dels joves professionals de l'audiovisual i ha confirmat que renova per un any més. “Estem molt contents amb el canvi però ara hem de valorar com donar-li continuïtat al format”.

El premi del públic

    El premi especial del públic, que ha emès el vot a la sala, ha estat   per a ‘10 anys després’, de Aída Antonino. Ha estat gravat a Suera.

Han completat el quadre d’honor de directors d’aquesta edició Nerea Pavón, que ha dirigit ‘¿Qué puedo hacer y qué no?; Héctor Martín, director de ‘La distancia’; Álex Brau, que ha presentat el curt ‘Movent muntanyes’; i, per últim, Ibán Asensio, amb ‘Pandemic XXI’.

L’equip de Paula Lorenzino rebrà ara un premi en metàl·lic de 1.800 euros per a sufragar els costos de la distribució del documental. La titular de Cultura ha destacat que ‘Cortometrando’ és un dels pocs festivals de curtmetratges de l’Estat que subvenciona la realització de les obres i la promoció exterior del film guanyador.

49 curts en 7 anys

Des que s’iniciara el camí de ‘Cortometrando’ ara fa set anys s’han rodat 49 curts en sengles localitats de l’interior castellonenc. D’ells, gran part han estat visionats en múltiples festivals cinematogràfics d’arreu d’Espanya i també del món. “No cal obviar que aquest festival és per a Castelló un recurs important per a donar a conéixer les nostres comarques i més especialment els nostres pobles de l'interior, per això continuarem patrocinant la seua celebració en futures edicions”, ha afegit Martí.

En l'acte de lliurament dels premis, al qual s'han seguit totes les mesures anti-Covid vigents, s'han donat cita, a més dels cineastes, la diputada de Joventut, Lluïsa Monferrer, i els alcaldes i alcaldesses dels municipis finalistes.

 

Te puede interesar

NORMES_FUMIGA

Desconfina el valencià!

Redacció
Cultura 11 de diciembre de 2020

Dissabte 12 de desembre, Castelló per la Llengua celebrarà l’acte principal commemoratiu dels 88 anys de les ‘Normes de Castelló’.

Lo más visto

Suera 1

Dia de l’Arbre

Redacció
Cultura 02 de febrero de 2021

La Diputació celebra el Dia de l’Arbre a Suera amb la posada en valor de ‘l’olivera de la Campana’

Newsletter